Cultuur & Media
MAX

Janine Abbring: 'Inspiratie het belangrijkste aan Zomergasten'

foto: De Perstribunefoto: De Perstribune
  1. Nieuwschevron right
  2. Janine Abbring: 'Inspiratie het belangrijkste aan Zomergasten'

De zomer betekent altijd een spannende periode voor Janine Abbring. De presentatrice begint op 19 juli aan een nieuw seizoen Zomergasten. Inspiratie is voor haar het belangrijkste aan het programma.

Dat zei Abbring zondag op De Perstribune van MAX. "Dat je er echt iets van kunt leren, bijvoorbeeld hoe je met tegenslag omgaat", voegt Abbring daar aan toe. Het wordt het vierde seizoen als presentatrice van het lange interviewprogramma. En ook na al die jaren blijft ze kritisch op zichzelf. Zo haalt ze een fragment aan met Maxim Februari waarin ze begon te hakkelen na een antwoord van Februari. "Het is en heel slecht en heel goed. Het is heel slecht omdat je me verschrikkelijk hoort hakkelen, maar het is ook een mooi moment geweest in het gesprek."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wie is de Mol?

Abbring is ook de eindredacteur van kijkcijferkanon Zondag met Lubach. Maar bij het grote publiek werd ze vooral bekend om haar deelname aan Wie is de Mol?. Dat programma moest ze voortijdig verlaten nadat ze een wervel brak bij de opnames. Daar heeft ze nog altijd dagelijks pijn aan. "Maar dat is goed te handelen zolang ik goed blijf trainen", benadrukt Abbring.

Ze heeft ook haar toevlucht gezocht in yoga. "Yoga stelt me nooit teleur. Ik probeer het niet zweverig te verwoorden. Als ik niet goed in m'n vel zit of chagrijnig ben dan weet ik dat als ik yoga doe er een soort gordijn opengaat en dat ik me beter voel", aldus Abbring.

Kirsten Klijnsma

Janine Abbring werkte in het prille begin van haar carrière bij RTV Noord. Daar maakte ze een kunst- en cultuurprogramma met Kirsten Klijnsma. Maar die is ze in de loop der jaren uit het oog verloren. Nu is ze weer op zoek naar haar. "Ik mis haar echt wel een beetje."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Zomergasten is vanaf 19 juli elke zondag te zien tot en met 23 augustus om 20:30 uur op NPO 2.

Ster advertentie
Ster advertentie