Cultuur & Media
EONOS

Duncan Laurence wil kinderboek uitbrengen

foto: EOfoto: EO
  1. Nieuwschevron right
  2. Duncan Laurence wil kinderboek uitbrengen

Duncan Laurence won vorig jaar nog het Songfestival met Arcade. De hit die inmiddels meer dan 220 miljoen keer gestreamd is. Onlangs bracht hij een nieuwe EP uit en kreeg hij een gouden plaat voor zijn single Love Don't Hate It. In Langs de Lijn En Omstreken vertelt hij over zijn leven na Arcade en het hij nog eens willen schrijven van een kinderboek: "Bovenal wil ik verhalen vertellen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dat Duncan Laurence nu uiterst succesvol is als artiest, heeft ongetwijfeld ook te maken met het jongetje dat hij vroeger ooit was: "Muziek zat er altijd al in. Bij mijn opa en oma stond een orgel en daar zat ik altijd al eigen liedjes op te spelen. Later is dat piano geworden, ben ik veel gaan zingen en heb ik toneel gedaan."

Kinderboek

Maar naast het maken van muziek wil Duncan ook verhalen vertellen. Toen hij 8 jaar was schreef hij al een kinderboek. Duncan: "Ik was helemaal geïnspireerd door Paul van Loon en Carry Slee. En ik dacht: dat kan ik ook. Mijn oma heeft zelfs de uitgeverij gebeld en toen heb ik zoveel pagina's getypt zodat de uitgeverij het ook zou kunnen lezen. Het ging over een zwarte kat die allerlei avonturen beleefde. En die beleefde op zijn manier de avonturen van de heks mee, vanuit de kat geschreven. Dat vond ik wel een originele twist."

In Langs de Lijn En Omstreken vertelt hij dat hij later ook nog wel eens een echt kinderboek wil schrijven. "Als ik gewoon lekker een keer tijd heb. Misschien pak ik het verhaal van de kat wel op."

Ster advertentie
Ster advertentie