Cultuur & Media
AVROTROS

Morad El Ouakili: 'Ik heb mijn carrière aan mijn ouders te danken'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Morad El Ouakili: 'Ik heb mijn carrière aan mijn ouders te danken'

"Mijn vader voorzag mij steeds van de nieuwste hit-cd's. Zo had ik op een gegeven moment een fantastische collectie, waarmee ik naar de lokale omroep in Arnhem ging. Daar kreeg ik uiteindelijk een programma. Ik heb dit allemaal aan mijn ouders te danken", zegt radiomaker/presentator Morad El Ouakili in MISCHA!. El Ouakili presenteerde in 2022 en 2023 ook de Top 2000 op NPO Radio 2.

#489 - Morad El Ouakili: 'Ik heb een gekke route gepakt, maar ik leef mijn droom' - MISCHA!

El Ouakili nam zijn vader ook mee naar de Top 2000. "Steeds als ik een stap zet in mijn carrière nodig ik mijn vader uit. Je moet niet vergeten: mijn ouders zijn hier als migranten naartoe gekomen in de jaren zeventig. Je hebt dan te maken met twee culturen. Het was zo fijn hem om te zien, hij stond heel voldaan tussen het publiek."

Terugkeren naar NPO Radio 2?

Zijn moeder hoopte ook dat Morad dokter, advocaat of piloot zou worden. "Of in ieder geval een beroep met een mooi uniform", grinnikt El Ouakili. "Het was ook wel even lastig uitleggen dat de lokale omroep mijn droom was, in Marokko kun je met muziek niet echt een leven opbouwen."

El Ouakili had tot voor kort zijn eigen programma op NPO Radio 2, 'Met Morad'. Hij moest per direct stoppen nadat hij als cohost te zien was in RTL Boulevard. In het gesprek met Mischa Blok blikt hij terug op de discussie die daaruit ontstaan is en vertelt hij meer over zijn plannen bij RTL Boulevard en zijn wens om bij NPO Radio 2 terug te keren.

#489 - Morad El Ouakili: 'Ik heb een gekke route gepakt, maar ik leef mijn droom' - MISCHA!

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie