Cultuur & Media
MAX

Frans & Mariska Bauer: van tienergeliefden tot tv-koppel

foto: De Perstribunefoto: De Perstribune
  1. Nieuwschevron right
  2. Frans & Mariska Bauer: van tienergeliefden tot tv-koppel

Frans en Mariska Bauer zijn al dertig jaar gelukkig samen. Vanuit het Brabantse Fijnaart is het koppel uitgegroeid tot een tv-koppel dat samen schittert in tv-programma’s, zoals recent nog in Bestemming Onbekend. "Het leven nu is heel anders."

Video niet beschikbaar

Dat zei Frans Bauer zondag op De Perstribune van MAX waar ook zijn vrouw Mariska bij aanschoof. Als zanger was Bauer al langere tijd beroemd, maar in de real-life soap De Bauers werd in één klap zijn hele gezin bekend. "We wisten zelf ook niet wat er op ons afkwam. Op een gegeven moment zagen wij de eerste aflevering. Ik zag mezelf lopen en zei tegen Maris 'dit is einde carrière, dit is niet goed', maar er keken 3 miljoen mensen naar!"

Het programma won uiteindelijk de Gouden Televizierring, maar een tweede seizoen kwam er nooit. Bauer sluit een nieuw seizoen in de toekomst niet uit, maar op dit moment speelt er nog niks.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Fusie RTL

Na verloop van tijd begon Frans Bauer ook tv-programma’s te presenteren. Voor de TROS volgde hij Ralph Inbar op bij Bananasplit. Na enkele jaren volgde de overstap naar RTL waar hij meerdere reisprogramma’s maakte. Onlangs werd bekend dat RTL gaat fuseren met Talpa. Frans Bauer maakt zich geen zorgen over wat dat voor hem betekent. Hij kijkt er juist positief naar. "Uiteindelijk gaat het erom wat het betekent voor het grote geheel. Ik denk dat het positief is ook voor de kijkers. Ik denk dat er straks meer diversiteit is." Bauer heeft nog meerdere programma’s in de steigers staan waar hij nog niet te veel over mag zeggen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Frans Bauer beschrijft hoe anders zijn leven nu is nu hij voor tv de wereld over mag reizen. "Mijn ouders konden niet lezen en schrijven, dus wij gingen niet naar het buitenland. Meestal gingen we naar pretparken waar ik me dan heel erg op kon verheugen. Ik heb een hele mooie jeugd gehad."

De Perstribune: Frans Bauer

Ster advertentie
Ster advertentie