Cultuur & Media

Wie wint de Libris Literatuurprijs?

VPRO
foto: Covers genomineerdenfoto: Covers genomineerden
  1. Nieuwschevron right
  2. Wie wint de Libris Literatuurprijs?

Dit jaar wordt voor de 25e keer de Libris Literatuurprijs uitgereikt en vanavond wordt bekend welke schrijver hem wint. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens het traditionele galadiner in het Amstel Hotel in Amsterdam. In het nachtprogramma Nooit Meer Slapen lichtten zes ambassadeurs de afgelopen week hun favoriete boek toe. Vanavond praat presentator Pieter van der Wielen een uur lang met de winnaar van de beste Nederlandstalige roman.

Maar naar wie gaat de prijs? Naar een schrijver die hem al eerder won of naar een debutant? Heb jij een of meer boeken gelezen en durf je te voorspellen wie hem gaat winnen? Laat het ons weten in de poll onderaan deze pagina. Je kan je daarbij natuurlijk ook eerst laten inspireren door de ambassadeurs uit Nooit Meer Slapen.

De jury

De jury van de Libris Literatuurprijs bestaat dit jaar uit: juryvoorzitter Abdelkader Benali (schrijver en tv-presentator), Hans Bouman (literair criticus van de Volkskrant), Johan De Haes (gewezen redacteur en literair recensent van de VRT), Lotte Jensen (letterkundige aan de Radboud Universiteit te Nijmegen) en Judith Uyterlinde (programmamaker en uitgeefdirecteur World Editions Londen/New York).

Ster advertentie
Ster advertentie