Cultuur & Media
NTR

Voor welk gerecht kom jij graag 's nachts je bed uit?

foto: Thema: Nachtetenfoto: Thema: Nachteten
  1. Nieuwschevron right
  2. Voor welk gerecht kom jij graag 's nachts je bed uit?

Vrijdag 29 november is het zover, de jaarlijkse finale van de Mangiare! kookwedstrijd. Dit jaar met als thema: Nachteten. Over die gerechten waar je 's nachts graag je bed voor uitkomt. Of die je nog maakt na een avondje stappen.

Luisteraars stuurden massaal hun receptuur met verhaal in. Gedurende het jaar werd in de uitzendingen een selectie van deze gerechten uitgevoerd, geproefd en besproken. Het recept en de verhalen erachter bepaalden mede of de inzending geselecteerd werd om gemaakt te worden in de uitzending.

De finale

Nu is het tijd voor de grote finale. Live - met publiek vanuit de grote zaal van Studio Desmet - komen tien finalisten hun gerecht bereiden voor de jury. De driekoppige jury bestaat dit jaar uit culinair journalist Hiske Versprille (Volkskrant), presentator & cabaretier Paul de Leeuw (RTL4), en de charmante assistente Mangiare! Francien Knorringa.

Verslaggever Chris Bajema peilt de stemming in de keuken als de laatste hand wordt gelegd aan de gerechten. De avond wordt als altijd gepresenteerd door Petra Possel.

De finale van de Mangiare! kookwestrijd is vrijdag 29 november 2019 om 19.30 – 20.30 uur live NPO Radio 1. Luisteren dus!

Ster advertentie
Ster advertentie