Cultuur & Media
AVROTROS

Youp van 't Hek vindt dat hij nog steeds alles kan en mag zeggen

foto: Eigen fotofoto: Eigen foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Youp van 't Hek vindt dat hij nog steeds alles kan en mag zeggen

Youp van 't Hek heeft vanwege de woke-discussie "natuurlijk grappen aangepast. En daar maak ik vervolgens weer grappen over." Dat zegt hij in een gesprek bij MISCHA!. Hij maakt in zijn voorstellingen gebruik van de discussie over woke, want volgens de cabaretier moet een voorstelling actueel zijn en "knisperen als pas gevallen sneeuw".

#198 - Youp van 't Hek - MISCHA!

Van 't Hek heeft iemand in een voorstelling weleens "autist" genoemd. "Toen kreeg ik 77 brieven van ouders van autisten of ik dat niet meer wilde doen. Ik snap die brieven, maar ik weet niet wat voor woord ik anders moet verzinnen. En straks ben je tot Tweede Kerstdag bezig met omschrijven wat je ongeveer bedoelt. Ik beantwoord die brieven wel altijd, in twee, drie regels. Maar ik verander de grap niet."

0.0 bier

De cabaretier staat nog tot 2024 in het theater met zijn allerlaatste voorstelling De Laatste Ronde. De show is volgens Van 't Hek "een beetje een samenvatting van de grappen die ik maak. Ik kom op een paar dingetjes terug, zoals Buckler. Dat 0.0-bier nu zo'n succes is, dan is mijn leven toch redelijk faliekant mislukt", grapt hij.

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie