Cultuur & Media
AVROTROS

Paul de Leeuw over de liefde: 'Je bent je eigen rolmodel'

foto: Miss Podcastfoto: Miss Podcast
  1. Nieuwschevron right
  2. Paul de Leeuw over de liefde: 'Je bent je eigen rolmodel'

Zijn eerste verliefdheid? Daar hoeft hij niet lang over na te denken. Dat was Dorothé. Wat hij zo leuk aan haar vond? "Haar tweelingbroer Harm-Jan!" In Miss Podcast blikt Paul de Leeuw aan de hand van geluiden terug op zijn jeugd, zijn liefdes en zijn carrière.

{podcast audio="127296" caption="#77 - Paul de Leeuw recenseert Een dik uur Ischa op de radio" }

Een heel waardevol nummer voor hem is Kalverliefde van Robert Long, omdat het voor hem de kern raakt van de zoektocht naar jezelf. "Het moment waarop je weet dat het niet klopt, je bent niet verliefd op haar, je bent verliefd op jongens, maar het kan niet. Je voldoet niet aan iets."

"Dat was in de jaren zeventig, maar eigenlijk is dat nu nog hetzelfde, dat lees ik in het boek Confettieregen van Splinter Chabot. En alle lof ook voor Nikkie Tutorials en al die andere mensen die ons leren hoe het moet. Rolmodellen? Nee, je bent je eigen rolmodel, je moet het zelf ontdekken en dat is zo alleen."

Paul de Leeuw in Miss Podcast

Appels op de tafelsprei, geschreven door Toon Hermans, gezongen door Mathilde Santing is de soundtrack van zijn grote liefde. Dit jaar zijn ze 25 jaar samen en 20 jaar getrouwd. "Hij houdt mij op de grond, hij is ontzettend lief, goed en hij is een baken van rust voor onze kinderen." Een fragment uit Pauls Puber Kookshow waarin zijn eigen zoon te horen is, ontroert hem. "Dat je je eigen kinderen hoort. Dat het zo goed gaat met ze, dat ze hun eigen stijl hebben ontwikkeld, hun eigen leven hebben. Dat je naar elkaar kijkt en dan denkt: het is gelukt."

Een dik uur Ischa op de radio

Het belangrijkste geluid in zijn leven is ongetwijfeld The Sound of Music. "Elk nummer is van toepassing op mijn leven. In momenten dat ik het leven echt niet leuk vind, kan ik denken aan zuster Maria die over die bergen heen hobbelt en The Hills are Alive zingt."

Tot slot luisterde Paul naar de podcast Een dik uur Ischa op de radio en hij is enthousiast. Hij luisterde naar de aflevering waarin Karin Bloemen te horen is. "Ze geeft nu antwoord op een vraag die Ischa haar toen heeft gesteld. Dat maakt het heel bijzonder. Deze podcast is ook geschikt voor iedereen die wil leren interviewen. Echt een fantastische podcast!"

Miss Podcast

In Miss Podcast ontvangt presentator Mischa Blok een bekende Nederlander en praat over de belangrijkste geluiden uit zijn of haar leven en ze recenseren een podcast die bij de gast past. Miss Podcast is van maandag- tot en met donderdagnacht tussen 01.00 en 02.00 uur op NPO Radio 1. Natuurlijk op alle andere momenten ook te beluisteren in de podcastapps van Apple, Spotify, Google en via de site van NPO Radio 1.

Luister hier naar de aflevering met Tania Kross
Luister hier naar de aflevering met Frits Spits

Ster advertentie
Ster advertentie