Cultuur & Media

‘Goed Ingelichte Kring’ terug met messcherpe commentaren op de actualiteit

PowNed
foto: PowNedfoto: PowNed
  1. Nieuwschevron right
  2. ‘Goed Ingelichte Kring’ terug met messcherpe commentaren op de actualiteit

Deze zaterdag is Goed Ingelichte Kring terug met een gloednieuwe uitzending. Onder leiding van Chazia Mourali geven de slimste vrouwen van Nederland messcherp commentaar op de actualiteit. Morgen van 15:00 tot 16:00 uur op je favoriete radiozender: NPO Radio 1 natuurlijk!

De Kring bestaat deze keer uit Else-Marie (familietherapeut en auteur), Daan Rovers (filosoof), Els van de Plas (zakelijk directeur Bonnefantenmuseum) en Amba Zeggen (docent UVA Business School).

Hoe kijkt de Kring naar de crisissituatie in Afghanistan en de inzet van het Nederlandse kabinet? De beelden van Afghanen die het land willen ontvluchten zijn hartverscheurend en met de naderende evacuatiedeadline van de Taliban kan het nog wel eens een spannende week worden.

Het hoofdkantoor van DSM komt definitief naar Maastricht. Het hoofdkantoor van Philips ging van Eindhoven naar Amsterdam en ook AkzoNobel en Arcadis verruilden Arnhem voor de hoofdstad. Is Maastricht een uitzondering, of misschien wel een trendbreuk? En wat voor kansen biedt zo’n hoofdkantoor voor de lokale economie?

Het onterven van kinderen komt steeds vaker voor, en de discussies erover laaien ook vaker op. Advocaten en notarissen luidden afgelopen zomer de noodklok. Wat is er aan de hand en waarom is dit zo’n urgente kwestie?

Waarom moet een nieuw kabinet het initiatief nemen voor een internationale discussie over hoe we veilig kunnen leven zonder nucleaire wapens? De Kring gaat erover in gesprek met Prof. Dr. Gerrit van der Wal, als arts verbonden aan het Maatschappelijk Appèl tegen Kernwapens.

Luisteren dus, morgen om 15:00 uur op NPO Radio 1!

In Goed Ingelichte Kring, een knipoog naar de radioklassieker Welingelichte Kringen, zet PowNed een panel van vijf prominenten aan tafel om in gesprek te gaan over de actualiteit en de luisteraar deelgenoot te maken van hun bijeenkomst. De panelleden zijn allen personen met bewezen expertise, die op hun vakgebied een bijzondere prestatie hebben geleverd.

Ster advertentie
Ster advertentie