Cultuur & Media
MAX

Het leven van Fred is nu een Netflix-serie

foto: Netflixfoto: Netflix
  1. Nieuwschevron right
  2. Het leven van Fred is nu een Netflix-serie

In de jaren tachtig van de vorige eeuw begon een groepje slimme ondernemers iets nieuws: de 06-sekslijnen. Jonge vrouwen spraken opwindende verhaaltjes in. Bellers betaalden per minuut om daarnaar te luisteren. De lijnen werden een groot succes en er werd een hoop geld mee verdiend, vertelt sekslijnondernemer van het eerste uur Fred Saueressig in Villa VdB. Hij schreef een boek over die succesvolle periode: 06-cowboys.

Video niet beschikbaar

"In het begin werkten we met de redactie van seksboekjes. Die schreven het script van de verhaaltjes. Maar dat was heel duur. Toen ontdekten we dat studentes dit ook konden. Die schreven de verhaaltjes en spraken het ook zelf in – anoniem weliswaar. Twee dagen werken betekende evenveel geld als een maand achter de bar."

Groot succes

Het werd een groot succes. "Mensen belden uit het hele land. Bellers uit de Bible Belt waren oververtegenwoordigd. Daar moesten we erg om lachen want het liep de spuigaten uit."

Fred is er naar eigen zeggen niet rijk van geworden. "Uiteindelijk is niemand van ons er rijk van geworden. Op een gegeven moment kon het niet op. Toen kwamen er een paar aardige heren van de FIOD vragen stellen over een som van 32 miljoen en dan blijkt wel dat je het iets te bont gemaakt hebt. Het geld dat verdiend werd, werd ook weer overmatig uitgegeven. Met z’n dertigen op vakantie naar de Bahama’s en dan een park afhuren voor honderd man. Dan ga je goed door je geld heen."

Dirty Lines

De nieuwe Netflix-serie Dirty Lines is gebaseerd op het boek 06-Cowboys. Als de Netflix-serie heel goed bekeken wordt, kan er misschien alsnog wat verdiend worden. "Ik heb een winstdelingsregeling in het contract opgenomen. Maar dat is afwachten."

Villa VdB

Villa VdB (Omroep MAX) hoor je van maandag t/m donderdag van 14.00 tot 15.30 uur op NPO Radio 1. Gepresenteerd door Jurgen van den Berg.

Ster advertentie
Ster advertentie