Cultuur & Media
AVROTROS

Tina Nijkamp: 'Ontbreken van Aziatische presentatoren bij NOS is heel pijnlijk'

foto: Eigen fotofoto: Eigen foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Tina Nijkamp: 'Ontbreken van Aziatische presentatoren bij NOS is heel pijnlijk'

"Bij de NOS zie ik helemaal geen presentatoren of verslaggevers met Aziatische roots", zegt tv-analist Tina Nijkamp in MISCHA!, die zelf twee kinderen geadopteerd heeft uit China. "Vorig jaar deed Pete Wu mee aan De Slimste Mens en toen zei mijn zoon op de bank: eindelijk iemand die op mij lijkt. Dat is toch heel pijnlijk?"

#241 - Tina Nijkamp - MISCHA!

Nijkamp is kijkcijferanalist en media-adviseur, en was programmadirecteur van SBS6, was omroepvrouw van het jaar en creatief directeur van Eyeworks. Ze houdt een pleidooi voor meer Aziatische presentatoren op de Nederlandse tv. "Uit alle studies blijkt: het is heel belangrijk dat je jezelf herkent in iemand, als rolmodel."

Route-tv, emigratie-tv en raad-tv

Tot slot bespreekt Nijkamp nog even de laatste tv-trends. "De route-tv: twee mensen die van A naar B reizen, dat scoort heel goed. En emigratie-tv is een groot succes. Denk aan Ik vertrek, maar ook Het roer om. En natuurlijk de raad-tv: wie zit er achter het masker, wie zit er in het pak?

En hoewel een talentenjacht een heel goed gezinsprogramma kan zijn, vraagt Nijkamp zich af of daar nog wel toekomst in zit. Zo kan ze schrikken van de verhalen van oud-deelnemers. "Er komen weinig succesvolle artiesten uit, en er zijn veel mensen die er ongelukkig van worden", schetst ze in MISCHA!.

#241 - Tina Nijkamp - MISCHA!

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie