Cultuur & Media
AVROTROS

Peter Heerschop: 'Ik zat in mijn Ajax-pyjamaatje op de bank'

foto: Miss Podcastfoto: Miss Podcast
  1. Nieuwschevron right
  2. Peter Heerschop: 'Ik zat in mijn Ajax-pyjamaatje op de bank'

In Miss Podcast vertellen bekende Nederlanders over de belangrijkste geluiden uit hun leven. Voor cabaretier Peter Heerschop is de Europacupfinale van 1971 zo'n onvergetelijk geluid: Ajax versloeg Panathinaikos met 2-0. "Een enorm feest. Dat gevoel kan ik zo oproepen."

#179 - Peter Heerschop - Miss Podcast

"Al twee dagen van tevoren was ik onrustig op school. Je wist er komt een Europacupfinale aan en die mag ik gewoon zien! Wat een voorpret. Op de avond zelf zat ik in mijn Ajax-pyjamaatje op de bank, als de wedstrijd minder ging, zat ik achter de bank of stond ik in de gang. Dan moest mijn vader me roepen als het weer wat beter ging."

Jongensdroom

Nee, hij wordt niet geselecteerd voor het Nederlands elftal, die jongensdroom komt niet meer uit. Trouwens, hij is ook geen jongen meer. Hij is een man met verantwoordelijkheden. Wat dat besef met hem doet? "Dat besef viel wonderlijk genoeg samen met de dood van mijn vader tien jaar geleden. Hij noemde mij altijd 'jongetje'. Ik vond het een hele verdrietige constatering dat ik voor niemand meer een jongetje was."

Bobcast

Andere geluiden uit zijn leven? Fons Jansen, Bram Vermeulen, The Beatles. En natuurlijk Bruce Springsteen. In ruil voor deze geluiden moest Peter Heerschop de podcast Bobcast luisteren, waarin Chris Kijne en Lars Hulshof over hun held Bob Dylan praten met andere bewonderaars, zoals Freek de Jonge.

Miss Podcast

In Miss Podcast ontvangt presentator Mischa Blok een bekende Nederlander en praat over de belangrijkste geluiden uit zijn of haar leven en ze recenseren een podcast die bij de gast past. Miss Podcast is van maandag tot en met donderdag tussen 01:00 en 02:00 uur op NPO Radio 1. Natuurlijk op alle andere momenten te beluisteren in de podcastapps van Apple, Spotify, Google en via de site van NPO Radio 1.

Luister hier naar de aflevering met Leontien van Moorsel
Luister hier naar de aflevering met Mark Tuitert

Ster advertentie
Ster advertentie