Cultuur & Media
NTR

Diederik Ebbinge: 'Ik vind het bloedstollend'

foto: Diederik Ebbingefoto: Diederik Ebbinge
  1. Nieuwschevron right
  2. Diederik Ebbinge: 'Ik vind het bloedstollend'

Programmamaker en acteur Diederik Ebbinge, bekend van de succesvolle serie De Luizenmoeder en cabaretgroep De Vliegende Panters, komt met een eigen latenightshow op de zondagavond: Promenade. Zonder bank, zonder tafel of desk, maar wel met een skyline. Hij vertelt erover in Kunststof.

"Ik heb er heel veel zin in, vertelt Ebbinge. "Ik vind het ook bloedstollend. Ik had vroeger nooit zoveel last van stress of paniek, en ik dacht altijd dat het als je ouder wordt ook nog minder wordt. Maar dat blijkt helemaal niet waar te zijn. In mijn geval niet."

Meningencircus

Wat vindt de programmamaker eigenlijk van talkshows? Ebbinge: "Het oeverloze gelul in alle talkshows, die enorme parade der ijdelheden en meningen, dat is natuurlijk het uitgangspunt. Het is een goed platform voor een satirische show. Wat ik fascinerend vind is die enorme carrousel van talkshows en het gelul erover. Het is een soort zelf inert systeem geworden: in talkshows praten over talkshows.

Quote

Het is niet music for the millions, zoals De Luizenmoeder

Diederik Ebbinge

De succes van De Luizenmoeder

De tv-serie De Luizenmoeder nam een enorme vlucht, die ook Ebbinge niet had zien aankomen. "We hadden een trailer online gezet, een paar weken voor het starten van de serie. Toen zagen we ineens hoe snel die rondging, dat verbaasde ons. Maar voor de rest kun je het niet zien aankomen."

Ook bij Promenade is het lastig inschatten: "Het is niet music for the millions, zoals De Luizenmoeder. Ik denk dat het iets abstracter, iets raarder is. Maar het is wel weer heel grappig en leuk."

Kunststof Radio

Het cultuur- en mediaprogramma van NTR van maandag tot en met donderdag te horen tussen 19.30 en 20.30 uur op NPO Radio 1 of op elk moment terug te luisteren als podcast. Volg Kunststof op Twitter, Facebook en Instagram.

Ster advertentie
Ster advertentie