Cultuur & Media
NOSNTR

Datingapps draaien op volle toeren

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Datingapps draaien op volle toeren

Nieuwe mensen ontmoeten, een eerste date of hand in hand over straat met een nieuwe vlam: dat gaat niet op 1,5 meter afstand. Maar datingapps merken dat de behoefte voor contact nog altijd groot is. Bij Playdate hebben ze daar iets op gevonden: online date-avonden met spelletjes en quizzen, vertelt Simone van Oorspronk in Nieuws en Co.

Het RIVM adviseert om fysieke afspraken te vermijden, waardoor voor zo’n 2,8 miljoen singles in Nederland online flirten en daten de enige optie is. Veel vrijgezellen besteden dan ook extra tijd op apps, zoals Tinder en Inner Circle.

Online avonden

Simone van Oorspronk, een van de oprichters van Playdate, speelt daar ook op in. "Normaal organiseren we fysieke avonden, maar nu vinden die online plaats."

Via Zoom worden een gelijk aantal mannen en vrouwen uitgenodigd die op deze manier met elkaar kunnen praten en spelletjes kunnen spelen. "Zo kunnen vrijgezellen alsnog nieuwe mensen zien, zonder dat ze die in een fysieke ruimte hoeven te ontmoeten."

Daten in tijden van corona

Persoonlijke opdrachten

Om te zorgen dat de vrijgezellen elkaar ook beter leren kennen, zijn er verschillende persoonlijke opdrachten tijdens de avond. "Ze moeten bijvoorbeeld het meest bijzondere item in hun kamer laten zien, of vertellen wat ze zouden doen als ze 10.000 euro mochten uitgeven aan een eerste date."

Ook datingapps besteden aandacht aan de coronacrisis. Zo verschijnt er op Tinder regelmatig een bericht van het platform zelf waarin de app tips geeft om gezond en veilig te blijven, zoals het regelmatig wassen van je handen en verschijnt bij Happn een waarschuwing om niet fysiek af te spreken.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie