Cultuur & Media
NTR

Kirsten en Merel Westrik blikken terug op 2019

foto: Kirsten en Merel Westrikfoto: Kirsten en Merel Westrik
  1. Nieuwschevron right
  2. Kirsten en Merel Westrik blikken terug op 2019

De zussen Kirsten en Merel Westrik werken beiden in de journalistiek: Kirsten werkt als nieuwspresentator voor AT5 en Merel heeft haar eigen talkshow op Net5. Samen met moeder, schrijver Marjan van den Berg vertellen zij in Kunststof over hun hoogte- en dieptepunten van het afgelopen jaar.

Kirsten Westrik

Kirsten Westrik werkte jarenlang bij de politie. Ze werkte al freelance in de journalistiek, maar dit jaar maakte ze de overstap: als presentator van het AT5 nieuws en redacteur voor de televisieprogramma's Zomer Met Art en Beau. In het nieuwe jaar gaat ze werken in de redactie van Ladies Night, het programma van zus Merel Westrik op Net5.

Quote

Ik werkte op een wolk van energie

Kirsten Westrik

Kirsten: "Mijn hoogtepunt is toch wel dat ik als redacteur bij Zomer met Art begon te werken, het programma van Art Rooijakkers. Ik werkte op een wolk van energie. Ik vond het echt heel leuk. De sfeer was te gek, ook de combinatie met Art en de redactie. Het was echt een tof project. Het is eindelijk niet geworden wat we wilden, maar het was wel heel leerzaam, voor iedereen.

Het dieptepunt was dat mijn relatie over is gegaan. Een relatie van bijna vier jaar. Maar daarna heb ik ook weer iemand ontmoet, die ik heel leuk vind. Dus dat is ook weer heel leuk."

Merel Westrik

Ook Merels relatie ging uit. Merel: "Dat was eigenlijk in het jaar ervoor. Voor de kerst van 2018. Dat liep nog wel door; die rouw duurt dan nog een beetje voort in een nieuw jaar. We waren zeven jaar samen. We hadden samen een hond en dat is dan wel mijn dieptepunt; nu die relatie voorbij is heb ik geen hond meer. Hij mocht de hond houden. Dat vind ik af en toe nog wel een gemis, de hond."

"Voor de rest was 2019 eigenlijk wel een jaar met veel hoogtepunten. De finale van het programma Wie is de Mol, waarin ik bekend maakte dat ik de mol was. Dat was een ongekende belevenis, één dag in je leven een popster te zijn eigenlijk. Maar ook dat ik het aandurfde om bij RTL Nieuws weg te gaan, na vijfenhalf veilige jaren. Dat durven vond ik ook een groot hoogtepunt. Een nieuw avontuur."

Quote

De dingen die je overkomen zijn toch altijd de meest beeldschone

Merel Westrik

Merel is 40 jaar geworden en vond ook nog een nieuwe liefde. "Dat is ook absoluut een hoogtepunt", zegt Merel over haar nieuwe relatie. "Dat vond ik heel bijzonder om mee te maken, dat er soms toch hele onverwachtse dingen op je pad komen, die je helemaal meenemen en weer even je wereld op z'n kop zetten. Dat is ook wel met Pepijn Crone gebeurd. Het is me totaal overkomen en het is ongelooflijk blij makend."

Kunststof Radio

Het cultuur- en mediaprogramma van NTR van maandag tot en met donderdag te horen tussen 19.30 en 20.30 uur op NPO Radio 1 of op elk moment terug te luisteren als podcast. Volg Kunststof op Twitter, Facebook en Instagram.

Ster advertentie
Ster advertentie