Cultuur & Media
MAX

Jeroen Pauw trekt het land in: 'Een afronding van mijn talkshowleven'

foto: De Perstribunefoto: De Perstribune
  1. Nieuwschevron right
  2. Jeroen Pauw trekt het land in: 'Een afronding van mijn talkshowleven'

Na jaren aan de talkshowtafel te hebben gezeten trekt Jeroen Pauw vanaf vanavond zelf het land in. In het wekelijkse Pauw Komt Binnen gaat hij naar mensen toe die nooit eerder bij hem aan konden schuiven. "Die mensen krijgen nu een gezicht."

Video niet beschikbaar

Dat zei Jeroen Pauw zondag op De Perstribune van MAX. "We praten vaak over mensen in het ziekenhuis, of mensen die in een tbs-kliniek zitten, of we lezen in de krant dat niertransplantaties worden uitgesteld. Dat krijgt nu een gezicht." Pauw heeft vertrouwen dat het programma gaat scoren. "Ik bedoel dit niet arrogant, maar de uitzending die wij voor vanavond hebben gemaakt is gewoon een goede uitzending. Het zijn mooie gasten die mooie verhalen vertellen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Een afronding, geen afscheid

Bijna 14 jaar lang was Jeroen Pauw te zien als dagelijkse talkshowhost. Eerst met Paul Witteman in Pauw & Witteman, en later solo. Tijdens de coronacrisis deed hij elke week ook de zondag bij Op1. Pauw ziet zijn talkshow, die vanavond begint, als een afronding van zijn talkshowleven. "Een dagelijkse talkshow zie ik mezelf niet meer doen, maar dit heb ik nog nooit gedaan." Pauw is duidelijk niet van plan om al te stoppen. "Mensen dachten na het stoppen van Pauw dat ik gestopt was met werken, maar dat is niet zo. Ik wil bezig blijven."

De moord op Theo van Gogh

Een gebeurtenis die veel invloed op Pauw heeft gehad is de moord op Theo van Gogh. "Die ochtend zat ik in de auto op weg naar een interview met prinses Máxima. Ik stuurde Theo nog een berichtje. Totdat bekend werd dat hij het slachtoffer was." Van het interview met Máxima kwam daarna ook weinig meer terecht. "Máxima was ook helemaal in shock. Het heeft ervoor gezorgd dat mijn afkeer van godsdiensten enorm is vergroot."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Pauw Komt Binnen is vanaf vanavond elke zondag om 22:20 uur te zien op NPO 1.

De Perstribune: Jeroen Pauw

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie