Cultuur & Media
KRO-NCRV

Bereid je voor: het Groot Dictee der Nederlandse Taal komt eraan!

foto: Frits Spits en Gerdi Verbeet tijdens het Groot Dictee in 2019foto: Frits Spits en Gerdi Verbeet tijdens het Groot Dictee in 2019
  1. Nieuwschevron right
  2. Bereid je voor: het Groot Dictee der Nederlandse Taal komt eraan!

Op zaterdag 7 november 2020 presenteert NPO Radio 1 voor de derde keer het Groot Dictee der Nederlandse Taal, geheel coronaproof. Gerdi Verbeet leest het Groot Dictee der Nederlandse Taal voor vanuit de studio van NPO Radio 1. Frits Spits is uiteraard de gastheer van deze speciale 'corona-editie'. Schrijf jij thuis ook mee?

Video niet beschikbaar

Na succesvolle edities in de bibliotheken van Haarlem en Zutphen vindt deze corona-editie plaats in de NPO Radio 1-studio. Tien prominenten nemen het op tegen tien luisteraars van De Taalstaat, allemaal vanuit hun eigen huis. Schrijf jij ook mee?

Spellen met Jurgen van den Berg en Catherine Keyl

De prominenten die aan deze editie mee zullen doen zijn onder andere radiopresentator Jurgen van den Berg, programmamaker Catherine Keyl, schrijver Koos Meinderts, politica Sylvana Simons, columnist Sheila Sitalsing, cabaretier Ronald Snijders, cartoonist Jean-Marc van Tol, schrijfster Manon Uphoff, radio-dj Domien Verschuuren en cabaretier Kiki Schippers.

Speciale editie

Presentator Frits Spits: "Ik ben erg blij dat het Groot Dictee in deze vorm door kan gaan. We merken dat mensen graag meedoen en juist in deze tijd is die behoefte misschien wel groter."

Schrijver en taalkundige Wim Daniëls schrijft voor de derde keer het Groot Dictee der Nederlandse Taal. Hij zorgt ervoor dat de tekst, die betrekking heeft op het nieuws van dit roerige jaar, ook dit jaar maakbaar is voor iedereen die de spellingsregels beheerst. Een team van Onze Taal kijkt de dictees na.

Het Groot Dictee der Nederlandse Taal wordt op zaterdag 7 november tussen 11.00 en 13.00 uur uitgezonden in De Taalstaat op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie