Cultuur & Media
AVROTROS

Cesar Majorana over zijn liefde voor Elfie Tromp: 'Wees radicaal teder!'

foto: Miss Podcastfoto: Miss Podcast
  1. Nieuwschevron right
  2. Cesar Majorana over zijn liefde voor Elfie Tromp: 'Wees radicaal teder!'

In Miss Podcast blikken bekende Nederlanders terug op belangrijke keerpunten in hun leven aan de hand van geluiden. Het nummer 'Seabird' van Alessi Brothers brengt programmamaker Cesar Majorana meteen terug naar het moment waarop hij zijn vriendin schrijver Elfie Tromp ontmoette.

{podcast audio="124584" caption="#25 - Cesar Majorana recenseert Ongesigneerd" }

Drie jaar geleden, op het dak van het VPRO-gebouw, tijdens een bijeenkomst voor presentatoren. 'Zij vond mij veel te druk en ik vond haar heel leuk, ik was meteen weggeblazen.'

Kort na hun eerste ontmoeting vertrok ze voor haar werk een paar maanden naar New Orleans. Hij, romanticus als hij is, stopte een mixtape en koekjes in haar koffer en spoot zijn parfum eroverheen.

Cesar Majorana over de liefde.

Radicaal teder

Eerlijk, zorgzaam en radicaal teder. Zo omschrijft hij hun liefde. Wat hij onder radicaal teder verstaat? "Als je het moeilijk vindt om lief te hebben, dan kan het echt helpen als iemand zegt 'en NU houd ik je vast, ik ga NU lief voor je zijn.' Dat is radicaal teder."

"Er is een kunstwerk van Jenny Holzer - en op willekeurige momenten heb ik dit kunstwerk in mijn hoofd - een klein tegeltje en daar staat alleen maar op: 'It is in your self-interest to find a way to be very tender' en dat kunstwerk heeft gelijk."

Miss Podcast

In Miss Podcast ontvangt presentator Mischa Blok iedere nacht een bekende Nederlander en praat over de belangrijkste geluiden uit zijn of haar leven. Daarnaast recenseren ze een podcast die bij de gast past. Miss Podcast is te horen van maandag tot en met donderdag van 01:00 tot 02:00 uur. Daarna is het natuurlijk ook te vinden in de podcastapps van Apple, Google en via de site van NPO Radio 1.
Luister hier de aflevering met Lize Korpershoek terug.
Luister hier de aflevering met Rob Dekay terug.

Ster advertentie
Ster advertentie