Cultuur & Media
AVROTROS

Waarom Chris Klomp tóch in discussie blijft gaan met 'de eikels op Twitter'

foto: Eigen fotofoto: Eigen foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Waarom Chris Klomp tóch in discussie blijft gaan met 'de eikels op Twitter'

"Twitter is een kroeg, en ik ga met de eikels aan de bar in discussie", vertelt journalist Chris Klomp in MISCHA!. Hoewel Klomp het geen leuke kroeg vindt, blijft-ie tóch. "Het is soms gewoon pure nijd en gelijk willen hebben. En er niet tegen kunnen dat mensen er rare meningen op nahouden die evident onwaar zijn."

#276 - Chris Klomp - MISCHA!

Klomp over de haatreacties die hij soms krijgt op Twitter: "Je kunt filteren, zodat je die berichten minder ziet, maar ik betrap mezelf er toch op dat ik die tweet openklap om te kijken wat iemand zegt. En daar ga ik dan weer op in." De afgelopen tijd merkt Klomp dat hij nu minder goed bestand is tegen die reacties. "Vroeger was ik veel hooghartiger. Vroeger dacht ik: het interesseert me niet, je doet maar. Nu komt het veel harder aan."

'Ik ben absoluut niet verbindend'

Klomp vindt enige polarisatie "niet zo gek". "Tegenover elkaar staan kan ook een manier zijn om argumenten uit te wisselen. Ik ben absoluut niet verbindend en ik vind dat ook niet mijn rol. Ik wil gewoon stukken schrijven waar feiten in voorkomen en waar valide argumenten in staan. Dan kan iedereen zelf beslissen."

De journalist hoopt dat Twitter blijft. "Ik heb eens een verhaal geschreven dat Twitter niet moet verdwijnen. Daar kreeg ik veel reacties op van mensen die alleen of depressief zijn en zeiden, het is voor mij een pad naar buiten toe. Het zal me niks verbazen als het platform weggaat, maar er is geen goed alternatief. Ik ben naar Mastodon gegaan, maar dat is niet gebruiksvriendelijk en de massa is er niet."

#276 - Chris Klomp - MISCHA!

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie