Cultuur & Media
AVROTROS

Elfjarige Vita wint in China prijs voor acteerprestaties in film Kapsalon Romy

foto: EenVandaagfoto: EenVandaag
  1. Nieuwschevron right
  2. Elfjarige Vita wint in China prijs voor acteerprestaties in film Kapsalon Romy

Vita Heijmen is 11 jaar oud en heeft tijdens een filmfestival in China een prijs gewonnen voor haar acteerprestaties. Ze kreeg de prijs voor haar rol in de familiefilm Kapsalon Romy. Daarin speelt ze naast Beppie Melissen de hoofdrol.

De film is sinds begin oktober in de Nederlandse bioscopen te zien en gaat over een oma (Beppie Melissen) die alzheimer krijgt. Vita speelt de rol van haar kleindochter die oma op alle manieren probeert te helpen.

'Ik moest een soort speech in het Engels geven'

Vita was samen met haar vader aanwezig op het China International Children's Film Festival (CICFF) in Kanton, Changzou en wist niet dat ze ging winnen. "Ik was heel erg blij en had het niet verwacht", vertelt ze. Wel was er een man die haar voor de uitreiking had gevraagd of ze Engels sprak. "Ik moest een soort speech in het Engels geven en ik ben niet heel erg goed in Engels dus dat was wel spannend."

Op het schoolplein gecast

In Nederlandse recensies van Kapsalon Romy werd Vita al bejubeld om haar acteerprestaties. De film is haar acteerdebuut en ze werd gewoon op het schoolplein gecast. Kapsalon Romy is een Nederlandse film onder regie van Mischa Kamp en is gebaseerd op een boek van Tamara Bos.

Vita wint acteerprijs

Radio EenVandaag

Dit artikel is een bijdrage van Radio EenVandaag, elke werkdag tussen 14 en 16 uur op NPO Radio 1. Meer over de uitzending is te vinden op EenVandaag.nl, Facebook of op Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie