Cultuur & Media
MAX

De laatste uitzending van Nieuwsweekend van Peter de Bie

foto: Nico Kroon/MAX
  1. Nieuwschevron right
  2. De laatste uitzending van Nieuwsweekend van Peter de Bie

Na ruim 28 jaar en meer dan 1350 uitzendingen op zaterdagochtend van 08.30 uur tot 11.00 uur, heeft presentator Peter de Bie afscheid genomen van de radio. Hij presenteerde vandaag voor het laatst Nieuwsweekend (Omroep MAX) op NPO Radio 1. Je luistert de uitzending hier terug.

Voordat het radioprogramma Nieuwsweekend in januari 2018 bij MAX kwam, werd het als Nieuwsshow uitgezonden bij de TROS en later AVROTROS. De eerste uitzending was op dinsdag 13 september 1983, gepresenteerd door Wim Bosboom en Mireille Bekooij. In maart 1994 nam Peter de Bie het stokje over van Wim Bosboom, twee jaar later voegde Mieke van der Weij zich bij hem.

Peter de Bie zegt over zijn afscheid, met een ferme knipoog: "Ik ben het eens met wat de kranten dan schrijven: Het werd hoog tijd om te gaan, aldus een hevig geƫmotioneerde Peter de Bie."

Mieke van der Weij, met wie Peter sinds 1996 een duo vormt bij Nieuwsweekend, blijft op haar post.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie