Naar homepage
Cultuur & Media

Paul de Munnik blikt terug op Acda en de Munnik: 'Natuurlijk voelt het als een relatie die uitgaat'
AVROTROS

foto: Miss Podcastfoto: Miss Podcast
  1. Nieuwschevron right
  2. Paul de Munnik blikt terug op Acda en de Munnik: 'Natuurlijk voelt het als een relatie die uitgaat'

Het is nu vijf jaar geleden dat het succesvolle duo Acda en de Munnik er een punt achter zette. En dat was eigenlijk nooit het plan geweest. "We hebben altijd gezegd: we gaan door, ook al zijn we 70 en hebben we geen succes meer. Dan staan we nog steeds in een café met een piano en een gitaar onze liedjes te spelen." Toch nam Paul de Munnik het initiatief om zonder Thomas Acda verder te gaan. "Op een gegeven moment dacht ik: straks ben ik 70 en ben ik nooit iets anders geweest."

{podcast audio="124747" caption="#28 - Paul de Munnik recenseert Barts Classic Track" }

"Natuurlijk voelt dat als een relatie die uitgaat. Daar zit een soort rouwfase na en het is ook wel pijnlijk geweest, maar dat hoort er allemaal bij." Wat hij vooral mist? "Het samen beleven van dingen die niet goed gaan én dingen die wel goed gaan. Als je een hele goeie show hebt gehad en je komt daarna in je eentje in de kleedkamer, is dat toch anders."

Paul de Munnik over zijn solocarrière.

Weg

In Miss Podcast blikken bekende Nederlanders terug op belangrijke keerpunten in hun leven aan de hand van geluiden. "Waar ik loop is van nu af aan een weg". Het is een zin uit het Acda en de Munnik- lied Vandaag ben ik gaan lopen en het is nog steeds een rode draad door het leven van muzikant Paul de Munnik. Vijf jaar geleden ging hij zijn eigen weg. "Acda en de Munnik was natuurlijk een heel populair gegeven en daarna moet je het allemaal weer opnieuw maken (...) en ben je opnieuw al die onzekerheden aan het aftasten en dat blijkt een ongoing struggle te zijn."

Nieuwe kansen

Spijt heeft De Munnik niet, zijn solo-carrière brengt hem wat hij voor ogen had. Nieuwe kansen en nieuwe klankborden. "Ik ben blij met alles wat ik kan doen en met de sprongen die ik maak in mijn vakmanschap. Wel moet ik eraan wennen dat mijn publiek langzamer groeit dan ik had verwacht. Ik dacht dat ik binnen een paar jaar weer op de grote podia zou staan, maar dat heeft meer tijd nodig.'

Miss Podcast

In Miss Podcast ontvangt presentator Mischa Blok een bekende Nederlander en praat over de belangrijkste geluiden uit zijn of haar leven en recenseren ze een bestaande podcast. Miss Podcast is van maandag tot en met donderdag tussen 01:00 en 02:00 uur te horen op NPO Radio 1. Natuurlijk op alle andere momenten ook te beluisteren via Apple Podcasts, Google Podcasts of via de site van NPO Radio 1.
Luister hier naar de aflevering met Mike Boddé.
Luister hier naar de aflevering met Frits Spits.

Ster advertentie
Ster advertentie