Cultuur & Media

Aftellen tot het Groot Dictee: hoe zat het ook al weer met accenten en andere leestekens?

KRO-NCRV
foto: Pexelsfoto: Pexels
  1. Nieuwschevron right
  2. Aftellen tot het Groot Dictee: hoe zat het ook al weer met accenten en andere leestekens?

Het Groot Dictee der Nederlandse Taal komt dichterbij... Frits Spits helpt je in de voorbereiding. Vandaag: hoe zat het ook alweer met accenten en andere leestekens?

Frits vraagt zich af, schrijf je café-tje? Of toch cafeetje?

Onze Taal geeft uitleg!

Op deze pagina geeft Onze Taal adviezen over accenten. Bijvoorbeeld over deze zin: "In bijna alle eetcafés/eetcafees/eetcafé's waren de satétjes/sateetjes/saté'tjes op, maar gelukkig had ons favoriete cafétje/cafeetje/café'tje nog wel satés/satees/saté's." De juiste spelling is: "In bijna alle eetcafés waren de sateetjes op, maar gelukkig had ons favoriete cafeetje nog wel satés." Waarom? Onze Taal legt het uit.

De Zomerschool-uitzending van De Taalstaat stond op 1 augustus 2020 in het teken van accenten Klik hier om het oefen-dictee nogmaals te spelen.

Het Groot Dictee der Nederlandse Taal wordt op zaterdag 7 november tussen 11.00 en 13.00 uur uitgezonden in De Taalstaat op NPO Radio 1.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie