Cultuur & Media
AVROTROS

Henk Westbroek: 'Nederland is een derdewereldland'

foto: Eigen fotofoto: Eigen foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Henk Westbroek: 'Nederland is een derdewereldland'

"Een derdewereldland is een land waar de overheid niet bereid is mensen gelukkiger te maken en problemen op te lossen" zegt zanger Henk Westbroek in MISCHA!. "In Nederland zijn we niet in staat problemen op te lossen, ze worden vooruit geschoven."

#286 - Henk Westbroek - MISCHA!

Volgens Westbroek wordt in Nederlandse kranten en op de Nederlandse radio vooral veel over duurzaamheid en de energietransitie gesproken. "Je zou denken dat er nauwelijks ander nieuws is, terwijl het grootste leed dat de bevolking wordt aangedaan is dat er geen woningen gebouwd worden. En dat interesseert niemand."

Radicalisering door buitensluiting

Westbroek is teleurgesteld in politiek links én rechts, en vreest radicalisering door buitensluiting, zoals hij in Duitsland ziet met de partij 'Alternative für Deutschland'. Westbroek: "Sommige partijen in Nederland vinden dat andere verboden moeten worden. Die partijen en mensen hebben alleen geen idee wat er bij onze buren gebeurt, waar men het begrip woke en buitenlanders zo zat is dat mensen denken: "fuck you". En dan gaan ze dubbel dwars liggen."

#286 - Henk Westbroek - MISCHA!

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie