Naar homepage
Cultuur & Media

De Mediaweek Awards: Irma Sluis & Paul Haenen
Omroep MAX

foto: De Perstribunefoto: De Perstribune
  1. Nieuwschevron right
  2. De Mediaweek Awards: Irma Sluis & Paul Haenen

Elke week kiest mediadeskundige Ron Vergouwen het tv- en radiomoment van de week op De Perstribune van MAX. Deze week is zijn keuze gevallen op de ode van Paul de Leeuw en Simone Kleinsma aan doventolk Irma Sluis, en op een aanvaring tussen Paul Haenen en Nieuwsweekend-presentator Peter de Bie.

Ode aan Irma Sluis

Het tv-moment van de week komt uit het NPO 1-programma Even Tot Hier en het gaat over de wissel van doventolk Irma bij de coronapersconferentie van Premier Rutte. "Het maakte heel wat los, ook bij mij", zegt Ron Vergouwen.

Na de wissel werd bekend dat we voorlopig geen nieuwe persconferenties krijgen en dus rijst de vraag of Irma nog terugkeert. Zaterdag werd daar op ingegaan in het satirische Even Tot Hier. Volgens Ron Vergouwen is dat programma bezig aan 'een geweldig seizoen'. Paul de Leeuw en Simone Kleinsma brachten een muzikale ode aan Irma Sluis.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Paul Haenen in de clinch met Peter de Bie

Radio Veronica riep Curry & Van Inkel uit tot het meest iconische programma in de zestigjarige geschiedenis van de zender, maar dat is niet het radiomoment van de week geworden. Dat komt uit het MAX-programma Nieuwsweekend, namelijk een aanvaring tussen Paul Haenen en Peter de Bie. "Als Peter een kritische vraag stelt bijt Paul hard van zich af."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bloopers

In een liveprogramma op de radio gaat nog wel eens iets mis. Daarom heeft Ron Vergouwen ook elke week aandacht voor de meest hilarische bloopers van de week. Deze week onder meer aandacht voor onder meer: NPO Radio 1-verslaggever Marc Hamer wiens reportage wordt onderbroken door Holle Bolle Gijs in de Efteling, Tineke de Nooij die haar leesbril kwijt is op NPO Radio 5, en Radio 538 nieuwslezer Jo van Egmond die er wel was, maar ook weer niet.

Ron Vergouwen: "Hiermee zet ik een punt achter mediaweek 20. De nieuwe mediaweek is officieel begonnen. Ik houd m’n hart vast!"

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie