Cultuur & Media
MAX

Oud-boswachter en tv-maker Tim Hogenbosch: 'Ik moet gewoon buiten zijn'

foto: De Perstribunefoto: De Perstribune
  1. Nieuwschevron right
  2. Oud-boswachter en tv-maker Tim Hogenbosch: 'Ik moet gewoon buiten zijn'

Tim Hogenbosch werd bekend door het televisieprogramma Beestenbrigade, dat hij voor NPO Zappelin maakt. Hierin neemt hij, vanuit zijn werk als boswachter, kinderen mee op een reis door de natuur. Maar voorheen was Hogenbosch ook nog militair. "Ik moet gewoon buiten zijn, daar word ik gelukkig van, dat was in militaire dienst ook zo."

Dat zei Hogenbosch zondag op De Perstribune van MAX. De militaire dienst bracht hem onder meer in Bosnië. "Dat was een vredesmissie. Je zag daar de kogelgaten nog in de gebouwen zitten." Hij vond het ook stoer om bij het leger te gaan. "Ik kwam daar binnen met mijn baretje. Ik was 17. En dan zag ik dat beeld voor me met een pakje Marlboro achter de oren."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Via het bos naar de televisie

Via zijn werk als boswachter bij Staatsbosbeheer kwam Hogenbosch in aanraking met televisie. Bijna had hij het niet gedaan. "Hoe ga ik dat in godsnaam allemaal combineren met fulltime werken bij Staatsbosbeheer? Dacht ik." Uiteindelijk was het zijn vrouw die hem overhaalde om het toch te doen. "Mijn vrouw was zwanger van de tweede. Toen zei zij dat ik het moest doen."

Het doel van het programma is volgens Hogenbosch simpel. "Dat kinderen kind kunnen zijn." Het programma is populair onder de jeugd. Zo populair dat hij er de Televizier Ster in de jeugdcategorie voor kreeg. "Het was gek om daar te staan. Kwam ik daar binnen met mijn baretje."

De eerste aflevering van een nieuwe reeks Beestenbrigade is vanaf maandag 4 oktober te zien op Zapp om 7:35 uur.

De Perstribune: Tim Hogenbosch

Ster advertentie
Ster advertentie