Cultuur & Media
AVROTROS

Olga Zuiderhoek zingt duet met Ischa Meijer

foto: Eigen fotofoto: Eigen foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Olga Zuiderhoek zingt duet met Ischa Meijer

Olga Zuiderhoek blikt in haar nieuwe voorstelling Maar wat er ook gebeurt er klinkt muziek terug op de belangrijkste muziek voor haar in de twintigste eeuw. Die muziek is eigenlijk als een soundtrack voor een film over haar leven. "En dat is een vrolijke film, er valt veel te lachen", aldus de actrice in MISCHA!.

#164 - Olga Zuiderhoek - MISCHA!

Maar wat er ook gebeurt er klinkt muziek is het refrein van Wintertenen, luizen en eczeem, de tyfus en de kanker en de griep van Ischa Meijer. De overleden journalist, schrijver en presentator komt terug in de voorstelling van Zuiderhoek, als de actrice een duet met hem zingt. Over het nummer van Ischa waar ze haar stuk naar heeft vernoemd, zegt ze: "het is heel goede muziek. Bij mij komt die binnen want het is een soort vaststelling van waarmee we moeten leven."

'Hij gedroeg zich onsympathiek, maar dat heeft me nooit dwarsgezeten'

Over Ischa vertelt Zuiderhoek: 'Ik bewonderde iemand die zo beschadigd was. Er was zoveel aan de hand, en hij gedroeg zich daardoor onsympathiek en schreeuwde soms maar wat in het café. Gewoon om aandacht te krijgen. Maar op de een of andere manier heeft me dat nooit dwarsgezeten."

Zuiderhoeks nieuwe voorstelling, Maar wat er ook gebeurt er klinkt muziek, gaat op 6 december in première. Gerard Bouwhuis verzorgt de muziek.

#164 - Olga Zuiderhoek - MISCHA!

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie