Buitenland

Frans parlement akkoord met vaccinatieplicht zorgmedewerkers en gezondheidspas

NOS
foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Frans parlement akkoord met vaccinatieplicht zorgmedewerkers en gezondheidspas

De beide Kamers van het Franse parlement hebben de nieuwe coronamaatregelen van de regering goedgekeurd. Om de oplopende besmettingscijfers een halt toe te roepen komt er een vaccinatieplicht voor zorgmedewerkers en moeten Fransen een gezondheidspas laten zien om naar cafés, restaurants en evenementen te mogen.

De Franse Tweede Kamer had de plannen al eerder goedgekeurd, maar in de nacht van zaterdag op zondag had de Senaat de wet op meerdere punten gewijzigd. Hierdoor moesten beide Kamers het eens worden over de aanpassingen en aan het einde van de avond bereikten ze een akkoord.

Het compromis komt erop neer dat zorgpersoneel dat een vaccin weigert toch niet wordt ontslagen, terwijl dat aanvankelijk wel in de plannen stond. Verder is de gezondheidspas niet verplicht in winkelcentra, maar wel op het terras. Ook blijft de pas verplicht voor iedereen vanaf 12 jaar.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie