Buitenland

'Waar is May?'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Waar is May?'

[KRO-NCRV] "Het houdt maar niet op." Met dat gevoel volgen we het Britse nieuws deze dagen. De verschrikkingen volgen elkaar op. Vannacht reed in Londen een bestelbus een moskee in. Het is de vierde aanslag in korte tijd. En het verdriet en de woede over de grote brand in de Glenfell Tower zijn nog bepaald niet weggeëbd.

Volgens correspondent Lia van Bekhoven is dat voelbaar. “Er is behoefte aan iemand die de stemming erkent en kalmte creëert. Iemand als de premier." Maar dit gebeurt maar niet.

May krijgt veel kritiek de afgelopen tijd. Eerst omdat ze twee dagen na de fatale flatbrand in
Glenfell Tower haar gezicht nog niet had laten zien bij de slachtoffers en vervolgens omdat ze tijdens een interview met de BBC afgelopen vrijdag ‘harteloos’ en ‘kil’ zou zijn.

May gaf geen antwoorden op de vragen, maar herhaalde alleen maar dat de bewoners waren getroffen door een 'vreselijke ramp'. Ze wilde niets loslaten over de eventuele aansprakelijkheid van de overheid.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.


“Ook nu hoor je mensen weer zeggen: Waar is May?”, zegt van Bekhoven. “Ze hoeft niet voor de camera’s te huilen, maar ze heeft ook nagelaten bij de terreuraanslagen en bij de brand in de
Glenfell Tower om de stemming te erkennen en om kalmte te creëren en daar was veel kritiek op." En nu dus weer.

Update NOS: Premier May bezoekt getroffen moskee

Lia van Bekhoven 19 juni

Ster advertentie
Ster advertentie