Buitenland

Podcast De Dag: Waarom India moslims steeds harder aanpakt

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Waarom India moslims steeds harder aanpakt

[NOS] In India worden moslims, en ook andere minderheidsgroepen, onderdrukt, belaagd en gelyncht door radicale hindoe-nationalisten. De afgelopen tijd neemt het geweld toe, ook door de politie.

{podcast audio="125116" caption="#535 - Waarom India moslims steeds harder aanpakt" }

Gruwelijke video's van het geweld worden onder meer verspreid via sociale media. Volgens critici speelt de regering van premier Modi een grote rol in de toename van het hindoe-nationalisme, onder meer doordat er niet actief tegen wordt opgetreden.

Journalist Devi Boerema woonde een kleine tien jaar in India. Ze deed onder meer verslag van de verkiezingen in 2014, waarbij Narenda Modi een spectaculaire overwinning boekte. In podcast De Dag vertelt ze hoe ze in de jaren die volgden het land ingrijpend zag veranderen tot aan de gewelddadige protesten en geweldsincidenten van de afgelopen tijd.

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie