Buitenland
VPRO

Pleiten voor LHBT binnen de islam

foto: ANP: Jerry Lampenfoto: ANP: Jerry Lampen
  1. Nieuwschevron right
  2. Pleiten voor LHBT binnen de islam

Progressieve ideeën over biotechnologie, geslachtsverandering, homoseksuelen en klimaatverandering. Je denkt daarbij niet snel aan moslimgeleerden en toch zijn binnen de islam talloze voorbeelden van verrassende moderne denkers te vinden.

Dwarse moslimdenkers in tijden van aanslagen

Deze week verschijnt hierover het boek Contemporary Thought in the Muslim World van islamoloog en arabist Carool Kersten, docent hedendaagse islam bij het King's College in Londen. Hij vertelt over zijn onderzoek in Bureau Buitenland.

Quote

Ze kunnen teruggrijpen op hun geschiedenis. Je hebt tegenwoordig misschien wel veel fatsoenrakkers rondlopen in de moslimwereld, maar als je historisch kijkt in de tijd van de Ottomanen, die hadden een heel uitgebreid vocabulaire voor allerlei seksuele oriënteringen

Carool Kersten

Zomerverhalen uit het buitenland

Deze zomer heeft Bureau Buitenland een bijzondere programmering: Zomerverhalen. Elke maandag t/m vrijdag tussen 19.00 en 19.30 uur deelt onze gast een buitengewone ervaring, diepgravende informatie of interessante achtergronden uit het buitenland. Luister hier alle verhalen terug.

Ster advertentie
Ster advertentie