Binnenland
NOSNTR

Kazerne Doorn definitief niet naar Vlissingen, speciale gezant praat met Zeeland over compensatie

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Kazerne Doorn definitief niet naar Vlissingen, speciale gezant praat met Zeeland over compensatie

De marinierskazerne in Doorn verhuist niet naar Vlissingen. Het kabinet heeft er definitief voor gekozen om de kazerne naar Nieuw Milligen bij Apeldoorn te verplaatsen.

De marinierskazerne in Doorn verhuist niet naar Vlissingen. Het kabinet heeft er definitief voor gekozen om de kazerne naar Nieuw Milligen bij Apeldoorn te verplaatsen, bevestigen ingewijden in Den Haag na berichtgeving in De Telegraaf.

Het kabinet vreest bij een verhuizing naar Zeeland een leegloop bij het Korps Mariniers. Veel mariniers willen dichter bij huis blijven. Ook de angst voor financiële en andere tegenvallers speelt een rol bij de keuze voor de vestigingsplaats.

Het ministerie van Defensie stelde onlangs aan de ministerraad voor om het besluit uit 2012 voor de bouw in Vlissingen terug te draaien. Staatssecretaris Visser bleef benadrukken dat er nog geen besluit was genomen, maar dat zij persoonlijk grote aarzelingen had over Zeeland. Nu is de knoop dus doorgehakt.

Woede in Zeeland

De gang van zaken leidde tot woede in Zeeland, waar de afgelopen jaren investeringen zijn gedaan voor de komst van de mariniers. De provincie eist nu compensatie. Het kabinet stelt een speciale gezant aan die met de provincie gaat kijken naar "een gerechtvaardigde compensatie".

Er is nog niet over een bedrag gesproken in de ministerraad. Voor de zomer wil staatssecretaris Visser duidelijkheid bieden.

Ster advertentie
Ster advertentie