Binnenland

Nature Live: een feest voor de Europese natuur

BNNVARA
foto: Nature Livefoto: Nature Live
  1. Nieuwschevron right
  2. Nature Live: een feest voor de Europese natuur

Op zondag 6 mei vierden de Europese publieke omroepen de natuur met de lancering van een ambitieus concept: Nature Live. Het is een initiatief van de Ierse omroep RTÉ en toont Europa's meest spectaculaire dieren in hun natuurlijke habitat. Vanuit Dublin wordt live geschakeld naar zeven adembenemende locaties over het hele continent. Vroege Vogels-presentator Menno Bentveld neemt het Nederlandse gedeelte voor zijn rekening. Hij staat tijdens de show bovenop het hoofdkwartier van ABN AMRO aan de Zuidas waar een paar slechtvalken een nest heeft.

In de Vroege Vogels radio-uitzending vertelt Bentveld samen met regisseur Maarten van den Heuvel over dit nieuwe concept:

Natuur van zes EU-landen

Van de bevroren Scandinavische toendra tot de bergen van de zuidelijke Atlantische kust van Spanje; van de gletsjermeren van Slovenië naar de wolkenkrabbers van Amsterdam; van de afgelegen Roemeense Karpaten tot de Blasket-eilanden in Ierland - Europa biedt een verbazingwekkende verscheidenheid aan vogels, dieren en leven in de zee. Dit unieke evenement laat kijkers zien wat er over het hele continent gebeurt, als toonaangevende verslaggevers midden in de natuur klaarstaan voor een live-verbinding.

Van ijsberen in Noorwegen tot de reuzenhaaien bij de Blasket-eilanden, wilde paarden in Zuid-Spanje en berggeiten in Slovenië. En van de slechtvalken in Nederland tot bruine beren in Roemenië, dit programma belooft een showcase te worden voor Europa's diverse en prachtige natuur.

Stadsbewoner van Nederland

Ieder land presenteert een dier aan de rest van Europa, dat volgens hen symbool staat voor het land. Nederland is één van de meest dichtbevolkte landen ter wereld; ruim een kwart van alle wilde dieren in ons land woont in de stad. Het snelste dier op aarde, de slechtvalk, is zo’n stadsbewoner. Menno Bentveld vertelt de Europese kijkers er alles over in ‘Nature Live’.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nature Live is zondag 6 mei om 19.10 uur te zien bij BNNVARA op NPO 2.
Twitter of Instagram: #naturelive

Vroege Vogels: iedere zondagochtend van 07.00 tot 10.00 uur.


Vroege Vogels is hét programma over natuur en milieu. Op zondagochtend te beluisteren op NPO Radio 1 en vrijdagavond te zien op NPO 2. Like Vroege Vogels op Facebook of volg het programma op Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie