Binnenland
WNL

Welke overlap zit er tussen complottheorieën en antisemitisme?

foto: WNL
  1. Nieuwschevron right
  2. Welke overlap zit er tussen complottheorieën en antisemitisme?

Hoe vaak krijgen Joodse Nederlanders te maken met bedreigingen en intimidaties? En welke overlap zit er tussen complottheorieën en antisemitisme?

In Het Misdaadbureau gaat Maaike Timmerman daarover in gesprek met Jelle van Buuren, universitair docent aan de Universiteit Leiden, gespecialiseerd in complottheorieën. Ook vertelt journalist van De Limburger Sjors van Beek over de opkomst van extreemrechtse groeperingen in Limburg. Hij schreef samen met zijn collega een ontluisterend verhaal over neonazi’s die – ongelooflijk maar waar – de verjaardag van Hitler vieren. Onderzoeksjournalist Noa van Oostrom is in de cijfers en achtergronden gedoken.

Dit en meer hoor je vanavond bij het NPO-Radio 1-programma: Het Misdaadbureau van WNL op vrijdagavond 5 mei vanaf 19.00 uur.

Het Misdaadbureau

Een wekelijks actueel onderzoeksprogramma naar misdaad in Nederland. Daarbij is misdaad in de regio het vertrekpunt, waar de onderzoeksredactie bredere patronen en trends blootlegt.

Stuur jouw verhaal, tip of vraag naar de redactie van Het Misdaadbureau. Je kunt onze redactie een (audio)-bericht whatsappen via 06 57832894.

Ster advertentie
Ster advertentie