Binnenland

Froome verdedigt geel met succes, Barguil wint op Izoard

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Froome verdedigt geel met succes, Barguil wint op Izoard

[NOS] Chris Froome heeft zijn gele trui succesvol verdedigd op de Col d'Izoard. Froome wist de aanvallen van zijn concurrenten te pareren en kwam met Romain Bardet en Rigoberto Urán, de nummers twee en drie van het klassement, over de streep.

De achttiende etappe werd gewonnen door Warren Barguil, die zich vandaag verzekerde van de bolletjestrui. Barguil won zijn tweede rit van de 104de Ronde van Frankrijk.

Gio Lippens: 'Barguil is de grote winnaar van deze etappe'

Landa valt aan, Froome in achtervolging

Net als gisteren was Fabio Aru de eerste klassementsrenner die het moeilijk had. Aru moest de anderen op zes kilometer van de streep even laten gaan, maar vocht zich terug.

Op vier kilometer ging Mikel Landa er verrassend vandoor bij zijn kopman Froome en de andere favorieten. De geletruidrager liet het gebeuren, keek om zich heen en moest lang wachten op steun. Uiteindelijk zetten Daniel Martin en Simon Yates zich afwisselend met Froome op kop.

Romain Bardet probeerde het op 2,5 kilometer zelf, maar Froome en Urán konden met hem mee. Vlak daarna ging Froome er zelf vandoor. Urán en Bardet hadden grote moeite te de gele trui te volgen, maar haalden hem bij waarna het trio zich aansloot bij Landa. Ze kwamen twintig seconden na Barguil over de streep.

Ster advertentie
Ster advertentie