Binnenland

NPO Radio 1 Sportzomer vandaag: voetbal, hockey en Formule 1

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. NPO Radio 1 Sportzomer vandaag: voetbal, hockey en Formule 1

Op het EK voetbal in Frankrijk vallen de beslissingen in groep A. Alle landen in die groep komen op hetzelfde tijdstip in actie: 21.00 uur. Roemenië speelt tegen Albanië en Zwitserland mag aan de bak tegen gastland Frankrijk.

Voor die tijd is bij de NPO Radio 1 Sportzomer veel aandacht voor andere sporten, waaronder Formule 1, hockey, wielrennen en atletiek.

Max Verstappen doet vanaf 15.00 uur een gooi naar het podium tijdens de Grand Prix van Europa in Bakoe. Hij start vanaf de negende plaats. Louis Dekker doet verslag. De Nederlandse hockeyvrouwen spelen om dezelfde tijd voor de Champions Trophy tegen Groot-Brittannië.

Ronde van Zwitserland

Nederlandse atleten komen vandaag in actie tijdens de NK Outdoor in het Olympisch Stadion in Amsterdam. In Zwitserland is de ontknoping van de Ronde van Zwitserland. De start is rond 14.10 uur en de finish wordt verwacht tussen 17.15 en 17.30 uur.

Het programma op het EK voetbal:

- 21.00 uur: Zwitserland - Frankrijk
- 21.00 uur: Roemenië - Albanië

Frankrijk won eerder met 2-0 van Albanië. Kijk hier de samenvatting van die wedstrijd:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Natuurlijk zijn de vaste rubrieken van de NPO Radio 1 Sportzomer er vandaag ook, zoals het Mediaforum, Stand.nl en de Thuisblijvers.

De uitzendingen van NPO Radio 1 Sportzomer 2016 zijn ook te beluisteren als podcast.

Ster advertentie
Ster advertentie