Binnenland

Spelen vandaag: Dafne gaat voor goud, hockeysters strijden voor finaleplaats

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Spelen vandaag: Dafne gaat voor goud, hockeysters strijden voor finaleplaats

Het zou zomaar weer een mooie dag kunnen worden op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De hockeyvrouwen spelen vanmiddag de halve finale tegen Duitsland, maar de meeste ogen zullen gericht zijn op Dafne Schippers. Zij loopt vannacht de finale op de 200 meter. NPO Radio 1 doet van begin tot eind verslag van de twaalfde dag van de Olympische Spelen.

De hockeydames versloegen in de kwartfinale aartsrivaal Argentinië en proberen om 17.00 uur tegen Duitsland een finaleplaats af te dwingen. Krijn Schuitemaker is de commentator op NPO Radio 1. Bij de teamfinale springen moet ook een medaille voor Nederland mogelijk zijn. Ed van de Bent doet vanmiddag verslag vanuit Rio.

In de marge van de grote Nederlandse sporten komt vanmiddag de enige worstelaarster uit ons land in actie: Jessica Blaszka, in de categorie tot 48 kilo.

Jessica Blaszka in actie

Wilfried de Jong ontvangt in de warming up vanaf 13.00 uur Nelli Cooman en Henk Kraaijenhof. Elke dag wordt ook een vergeten sport behandeld, vandaag is dat solo synchroonzwemmen. Vanmiddag en vanavond hoor je op NPO Radio 1 verslag van wedstrijden in het zeilen, BMX en boksen.

Komende nacht draait vooral om de 200 meter sprint, met natuurlijk Dafne Schippers. Na haar ietwat teleurstellende 100 meter zal ze er extra op gebrand zijn op de 200 meter een medaille te pakken. De serie verliep in ieder geval zonder problemen. Om 03.30 uur is de finale, Andy Houtkamp doet verslag op NPO Radio 1.

Vannacht om 03.00 uur is ook de beachvolleybalfinale bij de vrouwen, helaas zonder Nederlanders. Madelein Meppelink en Marleen van Iersel werden uitgeschakeld in de achtste finale.

Met de app van NPO Radio 1 hoef je niets te missen van de verrichtingen van de Nederlandse atleten. De app is er voor Android en iOS.

Ster advertentie
Ster advertentie