Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Arjen Lubach en Frank Ketelaar over KLEM

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Arjen Lubach en Frank Ketelaar over KLEM

Elke werkdag vind je op deze pagina een artikel met een selectie van het beste dat vandaag op NPO Radio 1 te horen is. Het gaat dan bijvoorbeeld om bijzondere gasten, mooie reportages, groot nieuws en belangrijke sportwedstrijden. We kijken ook naar wat is geweest: wat is de moeite waard om terug te kijken of te luisteren?

Tips voor vandaag

Zondag met Lubach
Het nieuwe seizoen van Zondag met Lubach komt er weer aan. Het satirische televisieprogramma van de VPRO dat wordt gepresenteerd door Arjen Lubach, waarin de presentator van achter een desk het nieuws van de afgelopen week doorneemt aan de hand van fragmenten uit de media. Lubach is rond 09.00 uur te gast in het NOS Radio 1-Journaal.

Regisseur Frank Ketelaar
Na het succes van de dramaseries Overspel en Vuurzee is Frank Ketelaar nu verantwoordelijk voor het scenario en de regie van KLEM. Deze serie ging afgelopen september in première tijdens het Nederlands Filmfestival. Bekijk hier de trailer van KLEM:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De serie is vanaf vanavond om 20.30 uur te zien bij de VARA op NPO 1.

Frieda Mulisch over haar vader Harry Mulisch
De dochter van Harry Mulisch, Frieda, heeft in de werkkamer van haar in 2010 overleden vader een onvoltooide toneeltekst uit 1952 gevonden: het twaalfde huis van monsieur Zimballst. Op 24 januari organiseert zij een dramatische lezing van dit werk in DeLaMar Theater, in de hoop dat een andere schrijver geïnspireerd raakt en het aandurft het stuk te voltooien. Vanochtend is Frieda Mulisch vanaf 09.30 uur te gast in De Ochtend.

En verder...

  • Morgen vindt de inauguratie van Donald Trump plaats. Nieuws & Co kijkt alvast welke voorbereidingen er getroffen worden.
  • Daarnaast gaat Lodewijk Asscher in Nieuws & Co live in gesprek met een burger.
  • De rubriek Andere Tijden Sport in Langs de Lijn En Omstreken besteedt aandacht aan de bontmuts van oud-schaatser Kees Verkerk.

Alle onderwerpen zijn onder voorbehoud. Kijk voor al programma's en onderwerpen in de gids van vandaag.

Gisteren gemist

Justin Timberlake, Elton John, Kanyé, R.Kelly, wereldsterren die zich niet op het podium laten zien bij de inauguratie van Donald Trump aanstaande vrijdag. Het voordeel (veel geld) weegt niet op tegen de nadelen (veel imagoschade) volgens Jan Paul Heck, hoofdredacteur van muziekmagazine Soundz:

Optreden bij Trump is slecht voor de muzikale carriere

Daarom bovenstaande verhalen. Ze zijn persoonlijk, niet genuanceerd, niet wetenschappelijk, en daadwerkelijk bedoeld om bang te maken. En ze zijn echt gebeurd. Met deze woorden eindigt huisarts Corien Heemstra-Borst een artikel in NRC-Handelsblad, waarin ze de gruwelijke en soms zelfs dodelijke gevolgen beschrijft van enkele kinderziektes. Zo hoopt ze ouders te overtuigen die overwegen om hun kind niet te laten inenten. "Want als feiten en cijfers niet genoeg zijn, dan moeten de persoonlijke en echt gebeurde verhalen maar laten zien hoe ernstig de gevolgen van niet-inenten zijn", vertelt de huisarts in Radio EenVandaag:

Corien Heemstra-Borst, huisarts over vaccinaties

Ster advertentie
Ster advertentie