Binnenland

FC Twente op de terugweg

EONOS
foto: Pro Shotsfoto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. FC Twente op de terugweg

Er is nog een lange weg te gaan, dat is waar. Maar FC Twente verstevigde de leidende positie in de eerste divisie nadat ze die een week eerder overnam van FC Den Bosch. Omdat de Brabanders opnieuw tegen een nederlaag opliepen is de voorsprong nu vier punten met nog wel vijftien wedstrijden te gaan.

Een terugkeer naar het hoogste niveau is dus nog ver weg en daarom wil men in Enschede ook met beide benen op de grond blijven staan. In Langs de Lijn En Omstreken vertelde trainer Marino Pusic dat hij daar hard aan werkt. "We hebben vanavond gezegd: dit is goed, we bekijken het gewoon per week. Vanavond mogen we best feest vieren maar vanaf morgen is het weer een nieuwe dag en willen we ons focussen op de volgende wedstrijd." Die volgende wedstrijd is tegen Sparta Rotterdam, een van de concurrenten die punten verspeelde.

De eerste divisie in vogelvlucht

In de eerste divisie werd er sowieso lekker op los gescoord. De meeste doelpunten, zes stuks, waren te zien bij FC Dordrecht tegen Jong Ajax. Eerlijk verdeeld over beide teams leverde het een gelijkspel op. Voor Jong Ajax was het net alsof ze weer naar Feyenoord moesten. Niet gek want vorige maand werd een samenwerkingsverband gestart tussen de Rotterdammers en de club aan de Krommedijk. Het leverde veel scheve gezichten op bij de fans van Dordrecht. Volgens commercieel directeur Rik Maaskant is er niet veel aan de hand en zal Feyenoord zeker niet de baas worden in Dordrecht. "Wij blijven baas in eigen buik. Wij hebben een eigen identiteit. Een club laagdrempelig, toegankelijk voor een heel breed publiek. En wij willen uiteindelijk een selectie hier neerzetten die samengesteld is uit talenten uit de regio, die opgeleid zijn bij FC Dordrecht."

Ster advertentie
Ster advertentie