Binnenland

Vijver Huis ter Heide leeggepompt

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vijver Huis ter Heide leeggepompt

[NOS] De brandweer is bezig met het leegpompen van de vijver waar gisteren een fiets werd gevonden die mogelijk van de vermiste Utrechtse Anne Faber is.

Tot middernacht was een speciaal zoekteam aan het werk in de vijver in Huis ter Heide in de gemeente Zeist. De mannen die de vijver doorzochten stonden tot ongeveer hun middel in het water.

Later werd besloten de vijver in het Blookerpark leeg te pompen. Die werkzaamheden waren vroeg in de ochtend nog in volle gang.

De gevonden fiets is vergelijkbaar met de fiets van Faber, maar het staat nog niet vast of het daadwerkelijk haar fiets is. De 25-jarige vrouw wordt sinds vrijdag vermist. Er wordt al dagen gezocht in de omgeving van Huis ter Heide en Soest.

Anne Faber keerde vrijdagavond niet terug na een fietstocht. Aan het begin van de avond verstuurde ze bij Baarn met haar smartphone een selfie. Op basis van telefoongegevens zegt de politie dat ze vermoedelijk een knooppuntenroute volgde.

Ten zuiden van Soest maakte haar telefoon voor het laatst contact met een zendmast. Wat er daarna is gebeurd, is niet duidelijk.

Jas

Dinsdag vond een voorbijganger bij Huis ter Heide een jas die de vrouw mogelijk droeg tijdens haar fietstocht. Huis ter Heide ligt op de fietsroute die Anne Faber vermoedelijk volgde. Sindsdien wordt in de omgeving van dat dorp gezocht.

Ook buurtbewoners en familie en vrienden van de vrouw helpen bij de zoektocht.

Ster advertentie
Ster advertentie