Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: speciale uitzending vanuit Terneuzen over Slag om de Schelde

foto: Foto: Bevrijdingsmuseum Zeelandfoto: Foto: Bevrijdingsmuseum Zeeland
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: speciale uitzending vanuit Terneuzen over Slag om de Schelde

Dit jaar herdenken we dat Nederland 75 jaar geleden is bevrijd. Het landelijke startmoment voor de viering vindt vandaag plaats tijdens de herdenking van de Slag om de Schelde. In een speciale uitzending van NOS en WNL blikken we met onder andere premier Rutte terug op de Slag.

Herdenking De Slag om de Schelde vanuit Terneuzen

NPO Radio 1 staat vandaag uitgebreid stil bij de grootse herdenking van De Slag om de Schelde. De NOS en Omroep WNL maken samen een speciale uitzending waarin onder andere premier Rutte en Ank Bijleveld aanschuiven. Luister vanaf 14.00 uur naar De Slag om de Schelde met Mark Visser & Margreet Spijker.

Eredivisie op zaterdag

De zaterdagavond begint met een aftrap in Friesland, waar Sc Heerenveen het opneemt tegen het Limburgse Fortuna Sittard. De buren van FC Groningen spelen in het Hitachi Capital Mobility Stadion tegen Heracles Almelo.

ADO Den Haag, dat vorige week de eerste overwinning boekte, sluit de voetbalavond af tegen VVV Venlo.

Alle Eredivisiewedstrijden op een rij

18.30 uur: Sc Heerenveen - Fortuna Sittard | Frank Wielaard
19.45 uur: FC Groningen - Heracles Almelo | Jan Vincent van Zuiden
20.45 uur: ADO Den Haag - VVV Venlo | Chris Wobben

Onderzoek naar promotie dr. Ad van Liempt

De Commissie Wetenschappelijke Integriteit van de Rijksuniversiteit Groningen doet onderzoek naar de promotie van dr. Ad van Liempt. Dit heeft de universiteit gisteren bevestigd tegenover het radioprogramma dr Kelder en Co. Het onderzoek is ingesteld na een klacht. dr. Ad van Liempt promoveerde op 9 mei 2019 op de biografie Gemmeker commandant van kamp Westerbork. Luister vanaf 13.00 uur naar Dr Kelder en Co over het onderzoek.
Ster advertentie
Ster advertentie