Binnenland

NS legt treinverkeer in heel Nederland plat

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. NS legt treinverkeer in heel Nederland plat

[NOS] De NS heeft besloten al het treinverkeer in Nederland plat te leggen vanwege de storm. De treinen die nu nog rijden, rijden door naar het eerstvolgende station.

Volgens een woordvoerder zijn er te veel bovenleidingen beschadigd en kan de schade niet direct worden hersteld. Ook ligt er te veel troep op het spoor.

Regiovervoerders in het noordoosten rijden volgens ProRail nog wel, omdat het daar niet zo hard waait als in de rest van het land. De spoorbeheerder weet nog niet wanneer de treinen in het hele land wel weer kunnen rijden. "We wachten eerst even af hoe de storm zich ontwikkelt."

NS legt treinverkeer in heel Nederland plat

Bussen en trams

Het openbaar vervoer heeft veel last van de westerstorm die op dit moment over ons land trekt. Zo is de hal van station Den Haag Centraal ontruimd. De glazen dakplaten laten los en kunnen naar beneden vallen. De perrons zijn via een omweg nog wel bereikbaar.

Vervoerder HTM heeft het bus- en tramverkeer in Den Haag stilgelegd. Vanwege de harde wind is het te gevaarlijk te worden om nog te rijden.

Ook in Amsterdam rijden geen trams meer. De GVB heeft besloten alle voertuigen terug te laten keren naar de remise. In de stad liggen te veel bomen om en op verschillende plekken zijn bovenleidingen kapotgetrokken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie