Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: laatste dag EK Schaatsen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: laatste dag EK Schaatsen

Langs de Lijn komt vandaag weer rechtstreeks vanuit de Thialf in Heerenveen, het decor voor de EK allround en sprint. Het is voor het eerst dat de sprinters strijden om de Europese titel. De titelverdedigers van het EK allround zijn Sven Kramer en Martina Sablikova (Tsjechië)

Dit is het schaatsprogramma van vandaag:

EK allround
14.04 uur: 1500 meter mannen
15.55 uur: 10.000 meter mannen

Ek sprint
13.30 uur: 500 meter vrouwen
15.02 uur: 1000 meter vrouwen

Dit zijn de Nederlandse deelnemers:

Mannen allround: Jan Blokhuijsen, Sven Kramer en Douwe de Vries
Vrouwen allround: Antoinette de Jong, Yvonne Nauta en Ireen Wüst
Mannen sprint: Ronald Mulder, Kjeld Nuis en Kai Verbij
Vrouwen sprint: Sanneke de Neeling, Marrit Leenstra en Jorien ter Mors

Langs de Lijn is er van begin tot eind bij en doet vanaf 14.00 uur live verslag van het EK. Volg de wedstrijden live op NPO Radio 1.

En verder...

Naast het EK schaatsen is er natuurlijk nog meer te beleven op NPO Radio 1. Zo wordt in OVT gesproken over de geschiedenis van de vleesvervanger. Want zijn woorden als vegaworst, vegaschnitzel en vegaburger misleidend? Dit soort woorden kennen volgens de vegetarische slager al een lange en roemrijke traditie. Zo ontwikkelde Rijkskanselier Konrad Adenauer in 1916 de eerste sojaworst. Meer hierover vanaf 10.00 uur in OVT.

De Perstribune
Op de Perstribune zitten vanmiddag programmamaker Roland Duong en oud-schaatser Simon Kuipers. Duong vertelt over zijn nieuwe tv-programma De Prijsvechter, die deze week al veelvuldig in het nieuws kwam. Kuipers vertelt over zijn carrière en het EK schaatsen wat sinds vrijdag van start is gegaan.

Terugblik op Geldermalsen
Vanaf 19.00 uur wordt er teruggeblikt op Geldermalsen waar het ruim een jaar geleden behoorlijk misging. Nadat uitgelekt was dat het gemeentebestuur een asielzoekerscentrum wilde open voor 15000 vluchtelingen, kwam een deel van de bevolking in verzet. Een menigte bestormde het raadhuis, waarop iedereen werd geëvacueerd.

Kijk voor alle programma's en onderwerpen in de gids van vandaag.

Bekijk ook:

Fijne zondag!

Ster advertentie
Ster advertentie