Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Vier duels in de Eredivisie en laatste dag WK Atletiek

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Vier duels in de Eredivisie en laatste dag WK Atletiek

Vandaag op NPO Radio 1: Laatste dag van de WK Atletiek in Londen en vier duels in de Eredivisie, met onder meer regerend landskampioen Feyenoord die in actie komt tegen FC Twente. Verder aandacht voor Nederlanders die kampen met ernstige schulden, en een documentaire over vrouwen in de keukens van ziekenhuizen.

Sportzondag

De Eredivisie is weer begonnen. Vandaag staan er vier duels op het programma. Regerend landskampioen Feyenoord ontvangt FC Twente. Na het winnen van de Johan Cruijff Schaal zijn de Rotterdammers uit op een overwinning tegen de ploeg uit Enschede.

Een overzicht van alle wedstrijden die live zijn te beluisteren in NOS Langs de Lijn.

12.30 uur PEC Zwolle-Roda JC| Verslag: Richard van der Made

14.30 uur Feyenoord-FC Twente| Verslag: Arman Avsaroglu

14.30 uur Willem II-Excelsior| Verslag: Ragnar Niemeijer

16.45 uur FC Groningen-SC Heerenveen| Verslag: Philip Kooke

WK Atletiek in Londen

Op de laatste dag van de WK Atletiek in Londen wordt er gestreden om medailles. Andy Houtkamp is ter plekke en doet verslag. Floris van Hoorn verzorgt de interviews en reportages en analyses zijn er van Jolanda Keizer. Luister om 14.00 naar NOS Langs de Lijn.

Reporter Radio: Reportages over schulden

Voor 1 op de 5 Nederlanders is het de dagelijkse werkelijkheid: zij hebben ernstige schulden. Reporter Radio maakte een serie reportages over hoe je vast kunt lopen in het systeem van toeslagen en terugbetalingen. Vanaf 19.00 uur te beluisteren op NPO Radio 1.

Kwesties: steeds meer thuiswonende studenten

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat de gemiddelde leeftijd waarop studenten het ouderlijk huis verlaten, is gestegen van 23,6 procent in 2006 naar 24,8 procent in 2016. Bijna de helft van de door het kenniscentrum Studentenhuisvesting Kences ondervraagde studenten die thuis woonden, gaf aan dit te doen vanwege het sociaal leenstelsel. Rob Oudkerk praat in de bus met zowel thuis- als uitwonende studenten. Vanaf 20.00 uur te beluisteren op NPO Radio 1.

Radio Doc: Als het getij overloopt

De komende zondagen zijn de genomineerde programma's voor de NTR Radioprijs 2017 te beluisteren op NPO Radio 1. Jaarlijks wordt de aanmoedigingsprijs uitgereikt aan jonge radiomakers uit Nederland en Vlaanderen. Vanavond is de documentaire Als het getij overloopt van Nadieh Bindels te beluisteren in Radio Doc, om 21.00 uur op NPO Radio 1.

Vogels in het Waddengebied, ons werelderfgoed, lopen gevaar. De zeespiegel stijgt, de wadbodem daalt en daarmee dreigt een verstoring van het ecologisch evenwicht. Een van de soorten in de gevarenzone is de scholekster. Samen met een onderzoeker maakt journaliste Nadieh Bindels een waddentocht.

Ster advertentie
Ster advertentie