Binnenland
EO

WNL-directeur vindt Ongehoord Nederland! een prachtig initiatief

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. WNL-directeur vindt Ongehoord Nederland! een prachtig initiatief

"Een belangrijke groep Nederlanders voelt zich niet gehoord als het gaat om thema’s als migratie en de toenemende invloed van de EU. Die willen wij een stem geven", vertelt Arnold Karskens, die samen met oud-Kamerlid Ybeltje Berckmoes aankondigt een nieuwe omroep op te richten. "Hoe meer zielen, hoe meer vreugd", reageert WNL-directeur Bert Huisjes in Dit is de Dag.

Karskens vindt dat Hilversum te weinig oog heeft voor bezorgde burgers. "In de Kamer worden deze mensen wel vertegenwoordigd door Forum voor Democratie en de PVV, maar in Hilversum nog niet. Daar willen wij ons op richten."

De eerste positieve reacties van Wilders en Baudet zijn al binnen, maar desondanks wil Karskens zijn nieuwe omroep toch niet 'rechts' noemen. "Misschien zijn er ook wel mensen die SP stemmen en zich niet vertegenwoordigd voelen. Die zijn ook welkom bij ons."

Teleurgesteld

WNL-directeur Bert Huisjes ziet het het desgevraagd niet als concurrentie en vindt het 'een prachtig initiatief'. "WNL is er voor 'vrolijk rechts'. Dat is een andere groep dan de groep die Arnold aan wil spreken, dat is 'teleurgesteld-rechts'. Teleurgesteld in de instituties, teleurgesteld in de publieke omroep."

"Ik ga niks fouts zeggen over WNL", reageert Karskens. "Bert Huisjes is een heel aardige man, misschien wel te aardig. Wij kiezen een iets duidelijker stem. Wij komen op voor mensen die niet in een vakje willen worden gestopt en het beste voor hebben met Nederland."

Waarschuwing

Huisjes heeft nog wel een waarschuwing voor Karskens. "De NPO is ook wel een makelaar in teleurstellingen. Van de 10 programmavoorstellen komen 9 er niet doorheen. Maar ik tel altijd de zegeningen: wat komt er wel doorheen?"

Karskens heeft er ondertussen alle vertrouwen in dat hij de benodigde handtekeningen binnen haalt. "We hebben voor het einde van het jaar 50.000 leden nodig. Het loopt als een trein."

WNL-baas Huisjes vindt Ongehoord Nederland een toevoeging

Ster advertentie
Ster advertentie