Binnenland
AVROTROS

Boris Dittrich (D66): 'Ik hoop hoger op kandidatenlijst Eerste Kamer te komen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Boris Dittrich (D66): 'Ik hoop hoger op kandidatenlijst Eerste Kamer te komen'

Voormalig D66-leider Boris Dittrich heeft overwogen zich terug te trekken als kandidaat voor de Eerste Kamer. De reden daarvoor was zijn relatief lage plek op de kandidatenlijst, vertelt hij in Radio EenVandaag.

Video niet beschikbaar

Dittrich staat op nummer 7 van de concept-kandidatenlijst en voert campagne om een hogere plaats te bemachtigen. Zijn plek is geen garantie voor een zetel in de Eerste Kamer.

Ervaring

'Ik heb de kandidatencommissie gevraagd waarom ik op plek 7 sta. Boven mij staan drie oud-wethouders. Die hebben ook veel gedaan, het is een goede lijst, maar ik hoop dat de D66-leden denken: 'Hij heeft inhoudelijk-politieke en internationale ervaring, die moet toch hoger op de lijst komen'", zegt Dittrich in het politiek café van Radio EenVandaag.

"Ik heb even gedacht om me terug te trekken, maar ik wil heel graag in de Eerste Kamer. Ik probeer dus mensen te overtuigen op mij te stemmen en als het niet lukt, dan heb ik pech", aldus Dittrich. De D66-leden kunnen tot aanstaande dinsdag stemmen over de lijstvolgorde. D66 heeft nu tien zetels in de Eerste Kamer. De verwachting is dat de partij, als gevolg van kabinetsdeelname, deze keer minder zetels zal halen.

Radio EenVandaag

Dit artikel is een bijdrage van Radio EenVandaag, elke werkdag tussen 14 en 16 uur op NPO Radio 1. Meer over de uitzending is te vinden op EenVandaag.nl, Facebook of op Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie