Binnenland
EO

Partij voor de Dieren: geen huis-aan-huisbladen meer ongevraagd in de brievenbus

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Partij voor de Dieren: geen huis-aan-huisbladen meer ongevraagd in de brievenbus

De Partij voor de Dieren wil dat in heel Nederland alleen nog huis-en-huisbladen worden bezorgd bij mensen met een speciale sticker op hun brievenbus, net als in Utrecht. Dat vertelt de fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in Utrecht, Maarten van Heuven in Dit is de Dag.

In Utrecht werd onlangs besloten om de bekende NEE/NEE- en NEE/JA-stickers te vervangen door een veel striktere regel; als je geen sticker op je brievenbus hebt, dan krijg je géén drukwerk meer bezorgd. De stad wil hiermee papierverspilling verminderen.

De landelijke Partij voor de Dieren wil deze Utrechtse aanpak in heel Nederland invoeren, volgens Van Heuven. "Heel veel kilo’s papier belanden ongelezen in de papierbak," zegt het gemeenteraadslid

Lokale democratie

De belangenvereniging voor huis-aan-huiskranten, de NNP, vreest voor het behoud van lokale journalistiek als kranten niet meer bezorgd mogen worden. Volgens voorzitter Roy Keller zullen huis-aan-huisbladen in Nederland verdwijnen. "Dat betekent het begin van het einde van de lokale democratie", aldus Keller.

Huis-aan-huisbladen: onafhankelijke lokale journalistiek in het geding

Ster advertentie
Ster advertentie