Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Formule 1 weer van start!

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Formule 1 weer van start!

Vandaag staat NPO Radio 1 bol van de sport. De ontknoping in de eredivisie komt steeds dichterbij, maar dit weekend ligt de strijd even stil. Wel gaat de Formule 1 vandaag van start met de Grand Prix in Australië. Verder wordt nagepraat over de kwalificatiewedstrijd Bulgarije - Nederland.

Het Formule 1-seizoen is dit weekend weer begonnen in Melbourne. Onder hen natuurlijk Max Verstappen, die bij Red Bull aan zijn derde jaar in de koningsklasse van de autosport begint. Louis Dekker doet in Langs de Lijn verslag van de eerste race dit seizoen. In EenVandaag van vrijdag jl, meer over de heldenstatus van Max Verstappen.

Verder besteedt Langs de Lijn aandacht aan onder meer wielrennen Gent - Wevelgem, motorsport Grand Prix van Doha, Atletiek het WK Cross en vertelt sporthistoricus Jurryt van de Vooren over de geschiedenis van sport op de radio. Daarnaast wordt natuurlijk nagepraat over de eerste kwalificatiewedstrijd Bulgarije - Nederland.

En verder...

Verkeersveiligheid in Nederland
Reporter Radio heeft de verkeersonveiligheid van Nederland in beeld gebracht. Aan de hand van meer dan 1 miljoen data zijn een aantal gevaarlijke plekken nader bekeken. Verkeersdeskundige Erik Donkers legt in de uitzending uit hoe verkeersveiligheid verbeterd kan worden.

Flessenpost
Je ware liefde vinden via flessenpost. Het kan. Het begint bij de Engelse Peter die 50 jaar geleden uit verveling een brief schrijft, in een fles doet en in de zee gooit. 116 dagen later vindt strandjutter Willem de flessenpost op het strand van Terschelling en geeft dit aan zijn buurmeisje Cobie. Ze pakt haar pen en schrijft een brief terug. En daarmee begint het liefdessprookje. Een verhaal over de aantrekkingskracht van het eiland, het verdriet van een dierbare verliezen en de kracht van liefde in Radio Doc.

Alle onderwerpen zijn onder voorbehoud. Kijk voor alle programma's en onderwerpen in de gids van vandaag.

Fijne zondag!

Ster advertentie
Ster advertentie