Binnenland

Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

Elke werkdag vind je op deze pagina een artikel met een selectie van het beste dat vandaag op NPO Radio 1 te horen is. Het gaat dan bijvoorbeeld om bijzondere gasten, mooie reportages, groot nieuws en belangrijke sportwedstrijden. We kijken ook naar wat is geweest: wat is de moeite waard om terug te kijken of te luisteren?

Tips voor vandaag

Japan
In De Ochtend (vanaf 09.30 uur) aandacht voor de handelsmissie van minister Schippers aan Japan. Daar worden in 2020 de Olympische Spelen georganiseerd en Nederlandse bedrijven hopen daarvan een graantje mee te pikken.

Mangiare
Vanavond is het weer tijd voor Mangiare! Tussen 19.00 en 20.00 uur vertelt Onno Kleyn over zijn levenswerk De Grote Kleyn. Verder ging verslaggever Chris Bajema in Berlijn op zoek naar de döner en er worden drie verschillende recepten voor paddenstoelen behandeld.

Klassieker
Voor veel Ajax- en Feyenoord-fans een van de hoogtepunten van het jaar: De Klassieker. Zondag staat de 181e editie op het programma, vanavond in Langs de Lijn En Omstreken vanaf 20.30 uur een voorbeschouwing op het altijd beladen duel. Ntatuurlijk zijn we ook live bij de vrijdagavondwedstrijd Excelsior - PEC Zwolle, met verslag van Chris Wobben.

En verder...

  • Regisseur Victor van der Valk vertelt in De Nieuws BV over zijn nieuwe film Nocturne, samen met Jeroen en Reinout Scholten van Aschat
  • In Langs de Lijn En Omstreken vanavond het wekelijkse Nieuwsforum, dit keer met Kirsten Verdel, Wouter de Winther en Bert Jan Lietaert Peerbolte

Alle onderwerpen zijn onder voorbehoud. Kijk voor alle programma's en onderwerpen in de gids voor vandaag.

Gisteren gemist

Dat de uitspraak "Pak ze in hun kruis" van Trump te ver gaat, daar zijn de meeste mensen het wel over eens. Mannen en vrouwen. Trump zei sorry, maar noemde het ook kleedkamerpraat, mannen onder elkaar.

Noor Spanjer is het er niet mee eens. Ze schreef een opiniestuk in NRC waarin ze mannen oproept om elkaar terecht te wijzen bij kleedkamerpraat. Niet nodig, vindt journalist en schrijver Colin van Heezik. Hij vindt zulke gesprekken meer een uiting van seksuele drift dan van een negatief vrouwbeeld.

In De Nieuws BV gisteren een debat. Want wat kunnen mannen dan wel zeggen tegen elkaar en waar ligt de grens?

Zelfbeschadiging van een van de hoofdpersonages van de soapserie Goede Tijden, Slechte Tijden zorgt deze week voor discussie. Doorbreekt zoiets taboes of breng je mensen op ideeën? In Dit is de Dag een debat over dit onderwerp.

Ster advertentie
Ster advertentie