Binnenland
EO

Dierenactivist Boxtel: 'Wij mogen de wet overtreden'

foto: ANP/Robin van Lonkhuijsenfoto: ANP/Robin van Lonkhuijsen
  1. Nieuwschevron right
  2. Dierenactivist Boxtel: 'Wij mogen de wet overtreden'

Een dag na alle onrust bij een varkenshouderij in Boxtel staat dierenactivist en woordvoerder van Meat the Victims, Jonathan Loogman, nog steeds achter de demonstratie van maandagavond. "In dit geval is het gerechtvaardigd om de wet te overtreden."

Dit zegt Loogman in het programma Dit is de Dag. Volgens hem zijn de boeren geen slachtoffers van de actie in Boxtel. "We moeten in dit geval naar de echte slachtoffers kijken en dat zijn de dieren die elke dag lijden in de Nederlandse veeteeltindustrie."

Video niet beschikbaar

Lodders (VVD) is boos

VVD-Kamerlid Helma Lodders neemt afstand van de woorden en daden van Loogman. "Boeren worden hier neergezet als criminelen. Maar dit ligt echt anders. Er is hier sprake van huisvredebreuk. Ze hebben de boer met zijn gezin eigenlijk in gijzeling genomen. Dit is echt afschuwelijk."

Lodders wil dat de activisten 'keihard aangepakt' worden. Over een straf wil ze niets zeggen. "Daar gaat de rechter over. Dat verwacht de samenleving ook."

Loogman zegt dat de boeren niet bang hoeven te zijn. "Wij zullen ten alle tijde geweldloos blijven en wij zullen niets vernielen van mensen."

Luister hier het gesprek terug:

Dierenactivisten in Boxtel: breekt nood de wet?

Ster advertentie
Ster advertentie